‘Nduja kruidenboter
Ken jij ’nduja al? Dit is een pittige, smeerbare worst uit de regio Calabrië in Italië. Het wordt gemaakt van varkensvlees, vet, en een flinke hoeveelheid chilipepers, wat zorgt voor die lekker pikante smaak. Je kunt ’nduja vinden in grotere supermarkten, online supermarkten en webshops, maar ook in Italiaanse delicatessenzaken.
Eenmaal in huis, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is een ideale smaakmaker voor gegrilde groenten, vlees, of vis. Voeg een beetje toe aan je pastasaus voor een pittige twist, of smelt het over gekookte aardappelen voor een spicy kick. Of maak deze ’nduja kruidenboter: mega-lekker om te smeren op versgebakken zuurdesembrood of ciabatta.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 2 el 'nduja (grote supermarkt of speciaalzaak)
- 2 teentjes knoflook
- 5 gr verse peterselie
- 5 gr verse bieslook
- Kneepje citroensap
- Snuf zout
Materiaal
- keukenmachine of handmixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de knoflook en de groene kruiden fijn.
Doe de boter in de kom van je keukenmachine of handmixer en mix tot een romige massa. Mix het gerust een minuut of 10. Hoe langer je mixt, des te witter en romiger de boter wordt.
Voeg de ‘nduja, de gehakte knoflook, groene kruiden, een kneepje citroensap en een snuf zout toe en mix nog even kort. Lekker op brood.
Bewaren
Als je de ’nduja kruidenboter hebt gemaakt, kun je deze ongeveer een week in de koelkast bewaren. Bewaar de boter in een luchtdicht bakje, zodat hij zijn smaak en textuur behoudt. Je kunt de boter ook in kleine porties invriezen, zodat je altijd een smakelijke boter bij de hand hebt voor onverwachte gelegenheden.
Variatietip
Nog verder voortborduren op dit ‘nduja kruidenboter recept? Probeer eens een beetje geraspte citroenschil voor extra frisheid, of voeg fijngehakte rozemarijn en tijm toe voor een kruidige twist. Je kunt ook geraspte Parmezaanse kaas toevoegen voor een hartige smaak. Voor een rokerige touch, meng er wat gerookt paprikapoeder doorheen. Experimenteer en ontdek jouw favoriete smaakcombinatie!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in