Nduja kruidenboter

‘Nduja kruidenboter

Ken jij ’nduja al? Dit is een pittige, smeerbare worst uit de regio Calabrië in Italië. Het wordt gemaakt van varkensvlees, vet, en een flinke hoeveelheid chilipepers, wat zorgt voor die lekker pikante smaak. Je kunt ’nduja vinden in grotere supermarkten, online supermarkten en webshops, maar ook in Italiaanse delicatessenzaken.

Eenmaal in huis, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is een ideale smaakmaker voor gegrilde groenten, vlees, of vis. Voeg een beetje toe aan je pastasaus voor een pittige twist, of smelt het over gekookte aardappelen voor een spicy kick. Of maak deze ’nduja kruidenboter: mega-lekker om te smeren op versgebakken zuurdesembrood of ciabatta.

Nduja kruidenboter
Nduja kruidenboter
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 250 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 el 'nduja (grote supermarkt of speciaalzaak)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gr verse peterselie
  • 5 gr verse bieslook
  • Kneepje citroensap
  • Snuf zout

Materiaal

  • keukenmachine of handmixer
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook en de groene kruiden fijn.

  2. Doe de boter in de kom van je keukenmachine of handmixer en mix tot een romige massa. Mix het gerust een minuut of 10. Hoe langer je mixt, des te witter en romiger de boter wordt.

  3. Voeg de ‘nduja, de gehakte knoflook, groene kruiden, een kneepje citroensap en een snuf zout toe en mix nog even kort. Lekker op brood.

Bewaren

Als je de ’nduja kruidenboter hebt gemaakt, kun je deze ongeveer een week in de koelkast bewaren. Bewaar de boter in een luchtdicht bakje, zodat hij zijn smaak en textuur behoudt. Je kunt de boter ook in kleine porties invriezen, zodat je altijd een smakelijke boter bij de hand hebt voor onverwachte gelegenheden.

Variatietip

Nog verder voortborduren op dit ‘nduja kruidenboter recept? Probeer eens een beetje geraspte citroenschil voor extra frisheid, of voeg fijngehakte rozemarijn en tijm toe voor een kruidige twist. Je kunt ook geraspte Parmezaanse kaas toevoegen voor een hartige smaak. Voor een rokerige touch, meng er wat gerookt paprikapoeder doorheen. Experimenteer en ontdek jouw favoriete smaakcombinatie!

Pittige kruidenboter maken
Nduja kruidenboter

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in