Zoete aardappel van de bbq

Zoete aardappel van de BBQ

Lekker in de BBQ-stemming? Wij leggen niet alleen kipsaté, spekfakkels en hamburgers op de grill, maar experimenteren ook graag met groenten. Zo is zoete aardappel van de BBQ een ideaal recept om je barbecue-repertoire mee uit te breiden. Perfect voor een zomerse avond in de tuin met je favoriete mensen om je heen!

Lekker spiezen met zoete aardappel van de BBQ

Begin met het goed schoonborstelen van de zoete aardappelen en snijd ze in parten. Rijg de parten om en om met plakjes spek op BBQ spiezen. Dit zorgt ervoor dat alles mooi gelijkmatig gaart. Grill de spiesjes ongeveer 15 minuten op de BBQ tot de zoete aardappel gaar is en het spek knapperig. Terwijl de spiezen op de BBQ liggen, kun je de ahornsiroop opwarmen en inkoken tot een dikkere siroop. Dit geeft een heerlijk zoet en sticky laagje aan de bataat.

Variatietip

Besprenkel de spiezen vlak voor het serveren met een beetje chili flakes voor een pittige kick, of voeg wat verse kruiden zoals peterselie of bieslook toe aan de geitenkaasdip voor extra smaak.

Zoete aardappel van de bbq
Zoete aardappel van de bbq

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 1-2 tl gedroogde oregano
  • 100 ml ahornsiroop
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • lekker met wat frisse salade
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Borstel de zoete aardappels goed schoon. Snijd ze in parten, probeer ze allemaal ongeveer even dik te snijden – zo garen ze even snel. Kook de parten in circa 8 minuten in gezouten water, tot net gaar.

  2. Pureer terwijl de aardappels koken, de geitenkaas en Griekse yoghurt samen in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng eventueel op smaak met peper. Zet in de koelkast tot gebruik.  

  3. Giet de aardappels af en dep ze daarna met keukenpapier of een schone theedoek droog. Rijg de parten om en om met plakjes spek op twee spiezen, op die manier kun je ze gemakkelijk op een rooster leggen en gelijkmatig grillen. Maak zo 4 spiezen. Bestrijk ze met olijfolie en strooi er gedroogde oregano over.

    Tip: je kunt ook de spek om de zoete aardappelparten heen wikkelen, wissel dan parten omwikkeld met spek en zonder spek met elkaar af. 

  4. Grill de spiezen ongeveer 8-10 minuten op de BBQ of tot de zoete aardappel gaar en het spek lekker knapperig is.

    Warm ondertussen de ahornsiroop op in een steelpannetje en kook in tot een dikkere stroop, dit duurt circa 3-4 minuten (als de stroop iets afkoelt, wordt hij dikker).

  5. Bestrijk de spiezen met de ahornsiroop, je kunt ze nog heel kort grillen, of zo laten. Serveer deze zoete aardappel van de BBQ met de geitenkaasdip en eventueel een frisse salade.

Zoete aardappel van de bbq
Zoete aardappel van de bbq

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in