Kwarktaart met limoen
Deze kwarktaart met limoen is een heerlijk fris en zomers dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. Het is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook een echt plaatje om te zien door de kleurrijke topping van rood fruit en blauwe bessen. Deze taart is ideaal voor een feest of als afsluiter van een gezellige barbecue.
Zo maak je deze zomerse kwarktaart
De basis van deze kwarktaart is een knapperige bodem van digestive koekjes en gesmolten boter. Druk dit mengsel goed aan in een taartvorm en laat het opstijven in de koelkast. Ondertussen kun je aan de slag met de romige vulling. Een belangrijk onderdeel van deze taart is de gelatine, die zorgt voor de juiste stevigheid.
Vlak voor het serveren verdeel je het rood fruit en de blauwe bessen over de taart. Dit doe je niet alleen voor de smaak, maar ook voor een prachtige presentatie.
Variatietip: voeg eens wat geraspte kokos of een vleugje vanille-extract toe aan de vulling voor een extra twist. Of varieer met ander fruit voor bovenop, zoals mango en verse ananas.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8-12 stukjes
- 200 gr digestive koekjes
- 750 gr volle kwark
- 350 ml slagroom
- 100 gr roomboter
- 150 gr suiker
- 8 blaadjes gelatine
- 2 limoenen (voor sap en rasp)
- 150 gr vers fruit (rode bessen, aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Hak de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de gesmolten boter door de koekjes. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel of een glas. Zet in de koelkast om uit te harden.
Klop met een mixer de kwark, 250 ml slagroom, limoensap en rasp (van 2 limoenen) en suiker tot een glad mengsel. Warm de rest van de slagroom (100 ml) op in een steelpannetje, knijp de gelatine uit en roer door de slagroom tot de gelatine is opgelost. Laat circa 5 minuten, af en toe roerend, iets afkoelen. Meng het daarna goed door het kwarkmengsel.
Giet het mengsel op de koekjesbodem en laat het circa 4 uur (of nog beter: een hele nacht!) opstijven in de koelkast. Versier de kwarktaart vlak voor serveren met vers fruit.
Bewaren
Je kan deze kwarktaart ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Hij is niet geschikt om in te vriezen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in