quiche geitenkaas

Quiche met geitenkaas

Quiche komt uit Frankrijk, uit Lotharingen om precies te zijn, vandaar ook de naam Quiche Lorraine. De traditionele quiche lorraine wordt gemaakt met spek, dit wordt samen met ei en room in een deegbodem gebakken. Aan deze hartige taartjes kan je alles toevoegen wat je lekker vindt. Deze keer delen we het recept voor een quiche met geitenkaas, doperwten en rauwe ham. Heel lekker! We maakten er kleine mini quiches van, leuk voor de bij lunch met een salade ernaast. Of als onderdeel van een high tea. Je kan het quichedeeg zelf maken, maar je kan ook plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg gebruiken. Dit laatste is iets minder vet en gebruiken we de laatste tijd steeds vaker. Probeer ook eens een van onze andere quiche recepten.

quiche geitenkaas
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 rol hartige taartdeeg
  • 80 gr doperwten
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 90 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr rauwe ham
  • Peper en zout

Materiaal

  • 6 mini quiche vormpjes (ca 10 cm)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Rol het deeg uit en steek rondjes uit die net iets groter zijn dan de vormpjes.  Vet de vormpjes in met wat boter of bakspray en bekleed ze met het deeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

  3. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de doperwten toe en bak deze kort mee. Verdeel dit over de bodem van de vorm.

  4. Klop de eieren luchtig met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout. Giet dit op de deegbodems. Verdeel de ham over de mini quiches. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de quiches.

  5. Bak de mini quiches met geitenkaas in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met wat versgehakte peterselie.

mini quiches
quiche geitenkaas

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.