Quiche met geitenkaas

Quiche met geitenkaas

Quiche komt uit Frankrijk, uit Lotharingen om precies te zijn, vandaar ook de naam Quiche Lorraine. De traditionele quiche lorraine wordt gemaakt met spek, dit wordt samen met ei en room in een deegbodem gebakken. Aan deze hartige taartjes kan je alles toevoegen wat je lekker vindt. Deze keer delen we het recept voor een quiche met geitenkaas, doperwten en rauwe ham. Heel lekker! We maakten er kleine mini quiches van, leuk voor de bij lunch met een salade ernaast. Of als onderdeel van een high tea. Je kan het quichedeeg zelf maken, maar je kan ook plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg gebruiken. Dit laatste is iets minder vet en gebruiken we de laatste tijd steeds vaker. Probeer ook eens een van onze andere quiche recepten.

Quiche met geitenkaas
Quiche met geitenkaas

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 6 st.

  • 1 rol hartige taartdeeg
  • 80 gr doperwten
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 90 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr rauwe ham
  • Peper en zout

Materiaal

  • 6 mini quiche vormpjes (ca 10 cm)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Rol het deeg uit en steek rondjes uit die net iets groter zijn dan de vormpjes.  Vet de vormpjes in met wat boter of bakspray en bekleed ze met het deeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

  3. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de doperwten toe en bak deze kort mee. Verdeel dit over de bodem van de vorm.

  4. Klop de eieren luchtig met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout. Giet dit op de deegbodems. Verdeel de ham over de mini quiches. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de quiches.

  5. Bak de mini quiches met geitenkaas in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met wat versgehakte peterselie.

Quiche met geitenkaas
Quiche met geitenkaas

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Hartige taarten & quiche High tea Makkelijke recepten Brood en deeg Geitenkaas Franse recepten Notenvrije recepten Pasen Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (5 stemmen)

28 juli 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in