
Quiche met geitenkaas
Quiche komt uit Frankrijk, uit Lotharingen om precies te zijn, vandaar ook de naam Quiche Lorraine. De traditionele quiche lorraine wordt gemaakt met spek, dit wordt samen met ei en room in een deegbodem gebakken. Aan deze hartige taartjes kan je alles toevoegen wat je lekker vindt. Deze keer delen we het recept voor een quiche met geitenkaas, doperwten en rauwe ham. Heel lekker! We maakten er kleine mini quiches van, leuk voor de bij lunch met een salade ernaast. Of als onderdeel van een high tea. Je kan het quichedeeg zelf maken, maar je kan ook plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg gebruiken. Dit laatste is iets minder vet en gebruiken we de laatste tijd steeds vaker. Probeer ook eens een van onze andere quiche recepten.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 6 st.
- 1 rol hartige taartdeeg
- 80 gr doperwten
- 1 ui
- 4 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 90 gr zachte geitenkaas
- 100 gr rauwe ham
- Peper en zout
Materiaal
- 6 mini quiche vormpjes (ca 10 cm)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Rol het deeg uit en steek rondjes uit die net iets groter zijn dan de vormpjes. Vet de vormpjes in met wat boter of bakspray en bekleed ze met het deeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork.
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de doperwten toe en bak deze kort mee. Verdeel dit over de bodem van de vorm.
Klop de eieren luchtig met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper en zout. Giet dit op de deegbodems. Verdeel de ham over de mini quiches. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de quiches.
Bak de mini quiches met geitenkaas in ongeveer 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met wat versgehakte peterselie.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan