Traybake met zoete aardappel
Een gerecht hoeft niet ingewikkeld te zijn om indruk te maken, en deze traybake met zoete aardappel bewijst dat. Eenvoudig, puur en boordevol smaak: dit gerecht heeft het allemaal! Ideaal voor die dagen waarop je een voedzame maaltijd wil bereiden zonder al te veel gedoe. Het is geschikt voor elk seizoen, een ware allemansvriend. Serveer het met wat vers platbrood en je hebt een complete maaltijd op tafel.
Zo wordt groenten eten voor iedereen lekker!
De ster van deze show is de zoete aardappel, die in royale parten wordt gesneden en met bospeentjes en rode ui op een bakplaat wordt gebakken, met een kruidige mix van olijfolie, chilivlokken, komijn- en korianderpoeder. Het resultaat? Zachte, smaakvolle geroosterde groenten die een beetje gekaramelliseerd zijn.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr zoete aardappels
- 1 bos bospeentjes
- 2 rode uien
- 0,5 tl chilivlokken
- 1 el komijnpoeder
- 1 el korianderpoeder
- 79 gr gedroogde abrikozen
- 180 gr Griekse yoghurt
- 3 el sumak
- 2-3 takjes munt
- peper en zout
- olijfolie
- platbrood (voor erbij)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Boen de zoete aardappels, droog ze af en snijd in parten. Maak de bospeentjes schoon en snijd dikke varianten in de lengte door de helft. Haal de schil van de rode ui en snijd in parten. Leg alles op een ruime bakplaat, zoveel mogelijk naast elkaar.
Meng in een kommetje 60 milliliter olijfolie, chilivlokken, komijn-en korianderpoeder met zout door elkaar en hussel daarna door de groenten. Zet de bakplaat 35-40 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn en mooi bruin gekleurd.
Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Meng in een kommetje de yoghurt, sumak met wat zout door elkaar. Besprenkel daarna met wat olijfolie. Bestrooi de groenten met de fijngehakte abrikozen, verse munt blaadjes en geef de sumak-yoghurt erbij. Serveer de traybake met zoete aardappel met platbrood.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.