Traybake met zoete aardappel

Traybake met zoete aardappel

Een gerecht hoeft niet ingewikkeld te zijn om indruk te maken, en deze traybake met zoete aardappel bewijst dat. Eenvoudig, puur en boordevol smaak: dit gerecht heeft het allemaal! Ideaal voor die dagen waarop je een voedzame maaltijd wil bereiden zonder al te veel gedoe. Het is geschikt voor elk seizoen, een ware allemansvriend. Serveer het met wat vers platbrood en je hebt een complete maaltijd op tafel.

Zo wordt groenten eten voor iedereen lekker!

De ster van deze show is de zoete aardappel, die in royale parten wordt gesneden en met bospeentjes en rode ui op een bakplaat wordt gebakken, met een kruidige mix van olijfolie, chilivlokken, komijn- en korianderpoeder. Het resultaat? Zachte, smaakvolle geroosterde groenten die een beetje gekaramelliseerd zijn.

Traybake met zoete aardappel
Zoete aardappel traybake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr zoete aardappels
  • 1 bos bospeentjes
  • 2 rode uien
  • 0,5 tl chilivlokken
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 79 gr gedroogde abrikozen
  • 180 gr Griekse yoghurt
  • 3 el sumak
  • 2-3 takjes munt
  • peper en zout
  • olijfolie
  • platbrood (voor erbij)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) of 180 graden (hetelucht).

  2. Boen de zoete aardappels, droog ze af en snijd in parten. Maak de bospeentjes schoon en snijd dikke varianten in de lengte door de helft. Haal de schil van de rode ui en snijd in parten. Leg alles op een ruime bakplaat, zoveel mogelijk naast elkaar.

  3. Meng in een kommetje 60 milliliter olijfolie, chilivlokken, komijn-en korianderpoeder met zout door elkaar en hussel daarna door de groenten. Zet de bakplaat 35-40 minuten in de oven, tot de groenten zacht zijn en mooi bruin gekleurd.

  4. Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Meng in een kommetje de yoghurt, sumak met wat zout door elkaar. Besprenkel daarna met wat olijfolie. Bestrooi de groenten met de fijngehakte abrikozen, verse munt blaadjes en geef de sumak-yoghurt erbij. Serveer de traybake met zoete aardappel met platbrood.

Traybake met zoete aardappel
Traybake met zoete aardappel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.