Warme choco

Warme choco met marshmallow-spies

Er is geen betere manier om jezelf op te warmen tijdens de koude maanden dan met een heerlijke mok warme choco. En we maken het dit keer nóg een beetje lekkerder: met een marshmallow-spiesjes met nootjes erin. Deze warme choco is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens leuk om te maken – alleen, of samen met de kleintjes. Of je nu een gezellige filmavond hebt gepland, een winterse picknick in de buitenlucht maakt of gewoon jezelf wilt verwennen, deze traktatie past altijd.

Hoe maak je chocolademelk?

De bereiding is simpel en snel. Je smelt pure chocolade in romige volle melk, voegt een vleugje ahornsiroop toe voor dat beetje extra zoetheid, en kookt het geheel tot het heerlijk warm is. Om het feest compleet te maken, rijg je een paar marshmallows aan een spies, besprenkel je ze met ahornsiroop en strooi je er gehakte noten en hagelslag overheen. Deze marshmallow-spiesjes drijven boven op je warme choco, en als je een slok neemt, smelten ze in de rijke chocolademelk.

Dus pak je favoriete mok, maak deze warme chocomelk met marshmallow-spies en geniet van elke slok.

ingredient chocola
Warme choco
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 ml volle melk
  • 400 g pure chocolade
  • 8 el maple syrup
  • 12 marshmallows
  • 1 el hagelslag
  • 20 g pistachenoten (gepeld)
  • 10 g hazelnoten

Materiaal

  • 4 spiesjes (bv. houten prikkers)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de melk, chocolade en maple syrup in een steelpannetje. Zet op halfhoog vuur en laat de chocolade al roerende in de melk smelten. Breng de melk aan de kook en warm nog eens 2 minuten door. Verdeel over de mokken.

  2. Rijg 3 marshmallows aan een spiesje.

  3. Hak de noten fijn. Bedek de marshmallow aan de spiesjes met een klein beetje maple syrup, bestrooi ze met de fijngehakte nootjes en wat hagelslag en steek er in elke mok eentje. Serveer de warme choco direct.

Warme choco
Warme chocolademelk met marshmallows

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in