Warme choco met marshmallow-spies
Er is geen betere manier om jezelf op te warmen tijdens de koude maanden dan met een heerlijke mok warme choco. En we maken het dit keer nóg een beetje lekkerder: met een marshmallow-spiesjes met nootjes erin. Deze warme choco is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens leuk om te maken – alleen, of samen met de kleintjes. Of je nu een gezellige filmavond hebt gepland, een winterse picknick in de buitenlucht maakt of gewoon jezelf wilt verwennen, deze traktatie past altijd.
Hoe maak je chocolademelk?
De bereiding is simpel en snel. Je smelt pure chocolade in romige volle melk, voegt een vleugje ahornsiroop toe voor dat beetje extra zoetheid, en kookt het geheel tot het heerlijk warm is. Om het feest compleet te maken, rijg je een paar marshmallows aan een spies, besprenkel je ze met ahornsiroop en strooi je er gehakte noten en hagelslag overheen. Deze marshmallow-spiesjes drijven boven op je warme choco, en als je een slok neemt, smelten ze in de rijke chocolademelk.
Dus pak je favoriete mok, maak deze warme chocomelk met marshmallow-spies en geniet van elke slok.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 700 ml volle melk
- 400 g pure chocolade
- 8 el maple syrup
- 12 marshmallows
- 1 el hagelslag
- 20 g pistachenoten (gepeld)
- 10 g hazelnoten
Materiaal
- 4 spiesjes (bv. houten prikkers)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de melk, chocolade en maple syrup in een steelpannetje. Zet op halfhoog vuur en laat de chocolade al roerende in de melk smelten. Breng de melk aan de kook en warm nog eens 2 minuten door. Verdeel over de mokken.
Rijg 3 marshmallows aan een spiesje.
Hak de noten fijn. Bedek de marshmallow aan de spiesjes met een klein beetje maple syrup, bestrooi ze met de fijngehakte nootjes en wat hagelslag en steek er in elke mok eentje. Serveer de warme choco direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in