Truffels maken

Cheesecake truffels

Verwen jezelf met deze heerlijke cheesecake truffels! Met hun jasje van chocolade-hagelslag en vulling van roomkaas en bastognekoekjes zijn ze echt superlekker. Ideaal om uit te delen op je verjaardag of te serveren bij een feestelijke high tea. Wie wil er eentje?⁠ Dat wordt vechten…

ingredient chocola
Cheesecake truffels

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 10 truffels:

  • 200 gr bastogne koekjes⁠
  • 100 gr naturel⁠ roomkaas
  • 180 gr pure chocolade⁠
  • 200 gr pure of melk hagelslag
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maal de bastogne koekjes fijn in een keukenmachine. Je kunt ze ook fijn stampen met een deegroller, of in een vijzel. Zorg dat je een beetje een grove korrel overhoudt.⁠

  2. Doe de kruimels in een kom en voeg de roomkaas toe. Meng het nu goed door elkaar met een lepel, zodat er een plakkerig bal ontstaat.⁠

  3. Vorm met natte handen balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een 2 euromunt. Worden je handen te plakkerig, spoel ze dan af onder een koude kraan. Laat de cheesecake truffels een half uurtje opstijven in de vriezer.⁠

  4. Smelt in de tussentijd 3/4 van de chocolade au bain marie. Zodra alles gesmolten is, zet je de pan uit en voeg je de rest van de chocolade toe. Door het in 2 stappen te doen koelt de chocolade iets af en krijg je een mooie glanzende truffel.⁠

  5. Zet een bakje met de hagelslag klaar. Haal de truffels één voor één door de gesmolten chocolade. Rol ze daarna door de hagelslag en laat ze vervolgens uitharden op een bakpapiertje.

    Tip: bewaar de cheesecake truffels in de koelkast. ⁠

Chocoladetruffels
cheesecake truffels

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in