Broccoli courgettesoep
Klaar om je lepel in een buitengewoon goed soepje te zetten? Deze broccoli courgettesoep met mosterd-crème is weer eens wat anders dan een standaard groentesoep. Mocht je een broccoli en een courgette in je koelkast hebben liggen en je vraagt je af: wat kan ik daarmee doen? Dit recept is het antwoord. Allesbehalve saai, maar romig én spannend van smaak. De crème fraîche en de geroosterde amandelen maken het compleet.
Tip: dragon kun je niet overal vinden, vervang eventueel voor 1 theelepel gedroogde dragon of fijngehakte verse peterselie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr broccoli
- 1 courgette
- 3 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 6 takjes dragon
- 1 ltr groentebouillon
- 200 ml crème fraîche
- 2 el gladde mosterd
- 30 gr amandelen
- olijfolie
- peper en zout
- lekker met stokbrood
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en snijd fijn. Hak de bleekselderij in hele dunne ringetjes. Hak zowel de blaadjes als steeltjes van de dragon fijn (houd ze apart van elkaar). Snijd de roosjes van de broccoli. Snijd daarna de steel van de broccoli en de courgette in stukjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie in de soeppan. Bak de ui, knoflook, bleekselderij en dragonsteeltjes 3-4 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli, steel van de broccoli en courgette toe en bak 4 minuten al omscheppend mee. Schenk de bouillon rustig in de pan, breng aan de kook en laat de soep 20 minuten, met de deksel op de pan zachtjes koken.
Tip: houd je van iets dikkere soep? Gebruik dan 750-800 ml bouillon in plaats van 1 liter.
Pureer de soep met een staafmixer (tip!) tot een gladde soep. Breng de broccoli courgettesoep goed op smaak met peper en zout. Toast de amandelen in een droge koekenpan en roer de crème fraîche en mosterd door elkaar tot een gladde crème. Schenk de soep over in kommen, garneer met mosterdcrème, fijngehakte dragon, wat druppels olijfolie en getoaste amandelen. Serveer eventueel met knapperig stokbrood.
Eet je vegan? Vervang de crème fraîche voor een plantaardige crème fraîche.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in