zalm bakken op de huid

Groente bij zalm – 6 tips

Zalm is een veelzijdige vis die je op verschillende manieren kunt bereiden: van rauw tot gegrild en van gestoomd tot gebakken in de oven. Maar we kleden die lekkere vis natuurlijk graag aan met bijgerechten, zoals groenten. Bij elke bereidingswijze passen weer bepaalde groenten die de smaak van de zalm complementeren en versterken. Vandaag geven we je 6 tips voor groenten die bijzonder goed bij zalm passen.

Groente bij zalm: perfecte combinaties

Groente bij zalm: wat zijn nu lekkere combinaties? Denk aan courgette, broccoli, groene asperges, wortels, komkommer en spruitjes. Een broccolisalade is bijvoorbeeld een knapperige en frisse aanvulling op de zachte textuur van zalm. Voor een zoetere touch zijn wortels uit de oven een uitstekende keuze, vooral als je de zalm ook al in de oven maakt.

Voor rauwe zalm zijn lichte, frisse groenten zoals een Aziatische komkommersalade ideaal. Deze salade voegt een knapperige textuur en een vleugje zuur toe, wat perfect past met de delicate smaak van rauwe zalm. Bij gegrilde zalm passen juist robuustere groenten zoals spruitjes; probeer eens spruitjes uit de oven.

Zalmfilet airfryer

Van lichte zomerse gerechten tot zwaardere maaltjes

Of je nu kiest voor een lichte zomerse maaltijd of een zwaarder gerecht in de koudere maanden, er zijn groenten die bij elk zalmgerecht passen. In de zomer is een frisse aardappelsalade met yoghurt een heerlijke aanvulling op zowel rauwe als licht gegrilde zalm. Voor de wintermaanden zijn zwaardere groenten zoals geroosterde wortels, bloemkool, spitskool of spruitjes ideaal voor een warme en vullende maaltijd. Door te experimenteren met deze groenten en bereidingswijzen kun je het hele jaar door genieten van heerlijke en gezonde maaltijden met zalm als middelpunt.

Broccolisalade met druiven

broccolisalade

Wortels uit de oven

wortels uit de oven

Aziatische komkommersalade

Komkommersalade Aziatisch

Spruitjes uit de oven

spruitjes uit de oven

Groentespiesjes van de BBQ

BBQ Groentespiesjes

Aardappelsalade met yoghurtdressing

yoghurtdressing

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in