Menu
broccolisalade-2.jpg

Broccolisalade

Deze broccolisalade is zo lekker. In principe zou je de broccoli rauw kunnen eten. Zelf ben ik daar wat minder fan van en dus kook ik hem kort. Het idee is ontstaan tijdens mijn stage bij Kasteel Vaalsbroek (way back!). Het personeelseten was altijd het hoogtepunt van de dag. Ik had sowieso een goede band met de chefs opgebouwd zoals je begrijpt. Daar was ik meer te vinden dan op mijn kantoor. Maar daar proefde ik voor het eerste een salade van broccoli. Met ei, rode ui en een romig sausje. Ik kan het me zo voor de geest halen. Grappig is dat hoe je herinneringen aan food kunt hebben.

Ingrediënten voor 4 personen
2 stronken broccoli
1 rode ui
1 grote appel
Trosje rode druiven
1 flinke el mayonaise
2 flinke el Griekse yoghurt
Hand pecannoten
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de broccoli in roosjes en was ze. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar in ruim water met zout. Laat het afkoelen.

Doe de broccoli in een kom. Snij de ui in halve ringen en voeg dit bij de broccoli.

Snij de appel in stukjes, voeg dit samen met de druiven bij de salade.

Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en meng dit door de salade.

Breng de broccolisalade op smaak met peper en zout.

Hak de pecannoten grof. Strooi deze over de salade.

Tip: deze broccolisalade is extra lekker met stukjes bacon.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan