fbpx
Menu

Weekendbites: Pappadums met mangochutney

Ben je liefhebber van de Indiase keuken? Dan moet je deze pappadums met mangochutney zeker een keer maken. Pappa wat? Misschien zegt het je nog niks en heb je nog nooit pappadums gegeten. Het is een typisch Indiaas hapje. De pappadums worden gemaakt van linzen en vaak geserveerd met diverse dipsausjes of chutneys. Wij maakten er een lekkere zoet-pittige mangochutney bij. Perfect als voorgerechtje of gewoon als hapje bij de borrel. Het kan allemaal! De pappadums zijn lekker knapperig. Het lijkt een beetje op chips of kroepoek, maar de smaak is wel heel anders.

De mangochutney is makkelijk om te maken. Voor wat extra pit hebben we een half chilipepertje toegevoegd. Verder brengen we de chutney op smaak met gember, kardemom, kaneel en kruidnagel. Heb je nog wat chutney over? Het smaakt ook goed bij gegrilde kip of curry’s. Zo verspil je niets. We hebben bij dit recept kant-en-klare pappadums gebruikt. Je hebt ook een afbakversie. Deze moet je nog even kort frituren.

Pappadums met mangochutney

Ingredienten
1 pak pappadums (kant-en-klaar)
1 ui
0,5 chilipeper
1 teentje knoflook
2 rijpe mango’s
1,5 el suiker (evt. extra als je van zoet houdt)
2 el witte wijnazijn
2 plakjes gember
1 kaneelstokje
2 kardemomzaden
2 kruidnagels

Zo maak je het
Hak de ui, knoflook en peper fijn. Fruit dit aan in een steelpan met een scheutje olijfolie.

Snijd de mango’s in stukjes en voeg dit toe.

Voeg de suiker en witte wijnazijn toe. Wil je het wat zoeter maken? Voeg dan extra suiker toe.

Doe de gember, het kaneelstokje, de kardemom en kruidnagels bij het mengsel.

Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.

Pappadums met mangochutney

Verwijder de specerijen en laat de mangochutney afkoelen.

Wil je een gladde chutney? Pureer het dan nog even met een staafmixer.

Serveer de mangochutney met de pappadums.

Pappadums met mangochutneyPappadums met mangochutneyPappadums met mangochutney

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

  • Laura
    3 juni 2017 om 21:52

    Mangochutney is echt zo lekker! Van pappadums ben ik minder fan. Puur honger 'wegeten' (want vullend is het niet) is dat als je bij een Indiaas restaurant zit te wachten op je eten..

  • [email protected]
    2 juni 2017 om 08:51

    Oh mangochutney, te lekker! Dit jaar voor het eerst gegeten in Dubai. Heerlijk!

  • Margot
    2 juni 2017 om 08:50

    Dat ziet er lekker (en zomers) uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.