Menu

Weekendbites: Koffie meringues met chocola

Deze koffie meringues met chocola maakte ik in een opwelling. Ik was bij de boeklancering van Laura geweest en kreeg een leuke goodiebag. Daar zat onder andere een flesje eiwitten in van Two Chicks. En toen begon het te kriebelen. Ik had zin om iets lekkers te maken met deze eiwitten. Ik had nog nooit meringues gemaakt en wilde het wel eens proberen. Het leek mij best moeilijk. Ik kan me ook een moment van vroeger herinneren dat onze hele keuken zwart van de rook stond, omdat we thuis schuimpjes probeerden te maken. Een enorme mislukking was dat toen. Dus ik begon ietwat huiverig aan deze meringues. Dit was nergens voor nodig, want ze zijn supergoed gelukt! En ontzettend lekker!

Omdat ik een enorme koffielover ben, heb ik koffie toegevoegd aan het beslag. Daarbij nog een vleugje chocola en je hebt heerlijke meringues. Ik heb ze extra groot gemaakt, want dan kun je er extra lang van genieten. Eigenlijk is het heel makkelijk om te maken. Maar het is wel belangrijk dat je je oven goed kent en ook in de gaten blijft houden tijdens het bakken. Zo voorkom je een keuken vol zwarte rookwolken… En om het nog makkelijker te maken kun je de eiwitten van Two Chicks gebruiken. Dan hoef je de eitjes niet te scheiden en dat scheelt toch weer wat werk.

meringue

Ingrediënten voor 9 st. 
100 gr eiwit
150 gr suiker
Drupje citroensap
snuf zout
3 el oploskoffie
30 gr pure chocola

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius (hetelucht)

Maak je mixer en mengkom vetvrij met een scheutje citroensap. Doe je dit niet, dan worden je eiwitten niet stijf.

Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie en laat het iets afkoelen.

Klop de eiwitten samen met een drupje citroensap en een snuf zout op tot zachte pieken.

Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe en mix net zolang tot alle suiker opgelost is en het schuim stijf is.

Voeg de oploskoffie toe en spatel dit door het schuim. Ik heb 3 el oploskoffie gemengd met een beetje water. Je kunt het ook onvermengd gebruiken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel met 2 eetlepels 9 hoopjes schuim over de bakplaat.

Doe een flinke druppel gesmolten chocola op de meringues. Maak met een satéprikker swirls in de meringues.

Bak de koffie meringues in ongeveer 120 minuten af in een voorverwarmde oven.

dZet de oven op een kier en laat de meringues rustig in de oven afkoelen. Laat ze er gerust nog een uurtje in staan.

Eenmaal gebakken kun je de meringues een week bewaren in een trommel, maar ik weet nu al zeker dat ze het einde van de week niet gaan halen

meringue

meringue

meringue

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

BESTEL nu mijn 3e boek FEEL GOOD FOOD of koop het bij de lokale boekhandel. En heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

 • Marjan Wens
  11 mei 2017 om 10:12

  Klopt het dat die 2 uurs moeten bakken?

 • Annika
  17 november 2016 om 11:12

  Hm, dat komt misschien door de zoetstof? Bij mij zijn ze namelijk lekker zoet.

 • Marjolein
  16 november 2016 om 09:31

  Hallo Pauline,

  Ik heb ze ook gemaakt maar dan met 50 gram zoetstof. Ik vind de nasmaak wat te bitter. Van de week nog maar eeb keer maken met een andere verhouding ?

 • Demi | StudioKOOK
  23 oktober 2016 om 11:22

  Mmm! En wat zien ze er mooi uit!

 • Sylvia
  21 oktober 2016 om 13:39

  De merengues lijken echt net kleine schilderijtjes, erg mooi. Ik heb al heel lang geen merengues gemaakt, ik denk dat ik binnenkort weer een poging ga wagen!

 • anja scholma
  21 oktober 2016 om 12:59

  Heerlijk,,,, bij mij zouden ze ook in 1 dag op zijn,,,,, mmmmmm!!!!

 • Annika
  21 oktober 2016 om 12:27

  Nee hoor, dat kan prima!

 • Margot
  21 oktober 2016 om 11:56

  Heerlijk en wat een leuk idee om er chocoladeswirls in te maken!

 • Maike
  21 oktober 2016 om 10:46

  Oohh lekker! Zou ik ook espresso kunnen gebruiken of valt de smaak dan weg?

 • Annika
  21 oktober 2016 om 09:53

  Ongeveer 3!

 • dinname khalifa
  21 oktober 2016 om 08:48

  Lekker alleen een vraag hoeveel eieren zijn 100 gram eiwitten ongeveer?

 • ITGIRLSYLVANA
  21 oktober 2016 om 08:31

  Omg heerlijk!!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST