pauline en annika

One Day Diary: Amsterdam & Nieuwe yoghurt

Sponsored. Vandaag introduceer ik de One Day Diary, een foto-dagboekje van één dag. Sommige dagen zijn gewoon zo leuk dat ik ze met jullie wil delen. Vandaag was er zo eentje. Ik had een kookboek meeting en was bij de primeur van een nieuwe fruityoghurt zonder rommel. Kijk je mee?

ontbijt kwark

Ontbijten met kwark, banaan en muesli. Yes nog steeds iedere dag.  Dat verveelt nog steeds niet.

hortus botanicus

Op naar de Hortus Botanicus voor een event van Arla. Een primeurtje.

arla naturals

Ik was aanwezig bij de lancering van Arla Naturals. Een nieuwe  drink- en fruit yoghurt zonder rommel.  100% natuurlijk dus.  En dat is best wel bijzonder.

arla naturals

Arla Naturals is 100% natuurlijk. 0% rommel dus. De yoghurt bestaat voor minimaal 85% uit halfvolle yoghurt. Voor de rest zit er fruitpuree in (in de smaken mango, rood fruit en bosfruit). De yoghurt is gezoet met ingedikt druivensap. De drinkyoghurt bevat naast het druivensap ook stevia. En daarnaast wat natuurlijke hulpstoffen zoals maïzena, citroensap en natuurlijk aroma. Arla heeft het goed begrepen vind ik.

arla naturals

Maar hoe maak je dan een verpakking waarop je dit duidelijk maakt? Ik moet eerlijk bekennen dat ik altijd door de marketing claims heen lees. Ik geloof het stiekem niet meer zo. Hebben jullie dat ook? Ik lees altijd de etiketten op de achterkant. En dan blijkt vaak dat een havermoutkoekje maar 10% haver bevat. Dus 100% natuurlijk spreekt mij niet meer zo aan. Daarentegen vind ik 0% rommel wel heel sterk. Arla vroeg ons om zelf een verpakking te bedenken. Eentje die wij zelf zouden kopen. Een sneltekenaar heeft de ontwerpen op de verpakking gezet.

arla naturals

Met een groepje van vijf hadden wij dit bedacht. Ik houd zelf van hele cleane verpakkingen. Op deze verpakking zie je de ingrediënten en hun percentages vermeld staan. De streep duidt aan hoeveel erin zit. Dan zie je met een oogopslag dat het pak voor driekwart gevuld is met yoghurt. Ik vond hem zelf wel sterk. Hoe zouden jullie dit aanpakken?
arla naturals

En toen was er de onthulling van het echte pak. Ik vind hem erg mooi. Fris ook. En heel duidelijk. Ik zou dit kopen. Vooral vanwege de ingrediënten die duidelijk op de voorkant vermeld staan. En de 0% rommel. Dat vind ik een goed statement.

Maar is het ook lekker?
Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Het antwoord is Yes, superlekker! Ik ben vooral fan van de yoghurt en die met mango is mijn favo. Hij is lekker friszoet. Niet té. Gelukkig maar want ik ben niet zo’n zoetekauw (ik eet mijn yoghurt meestal gewoon naturel). Gewoon heel lekker dus. Bij de drinkyoghurt proef je lichtjes de stevia. Ik vond dit zelf niet storend. Ik vind het alleen maar fijn dat er geen riet- of bietsuiker in zit. Je zou het als ontbijt kunnen nemen, of als toetje. Of gewoon als tussendoortje. Het kan eigenlijk de hele dag door wel gegeten of gedronken worden. Wat mij betreft een aanrader dus.

arla naturals

Waar te koop?
De fruityoghurt is vanaf 9 mei te koop bij de Albert Heijn (daarna ook bij andere supermarkten) in de smaken bosfruit, mango en rood fruit voor €1,49. De drinkyoghurt is vanaf 20 mei te koop in alle supermarkten in de smaken rood fruit en bosfruit voor €1,39.

pauline en annika

En het was eindelijk mooi weer. De zonnebril mocht weer op en de jas kon later uit.

lavinia good food

Even lunchen bij Lavinia Good Food in de Kerstraat. We kozen beiden voor de banaan-ei pannenkoekjes. Echt superlekker. Heel fijn tentje dit.

lavinia good food

Al is het alleen al omdat ze mijn boek verkopen, hoe cool is dat?

amsterdam

We hadden een meeting op de uitgeverij met onze vormgeefster Diewertje over kookboek 3. Oh het gaat zo leuk worden. Althans dat vinden wij. Zaterdag is mijn eerste shoot, spannend!

salade tonijn

Weer thuis na een bomvolle dag. Ik flanste een snelle tonijnsalade in elkaar want om 20.00 had ik alweer een volgende afspraak.

Vonden jullie het leuk om zo een dagje met mij mee te kijken?

Dit bericht is in samenwerking met Arla Naturals, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in