Menu

Diary Mei #1

Yes het is mei. Mijn lievelingsmaand. Om meerdere redenen, ik houd van de lente en de eerste zonnestralen (yes eindelijk mooi weer) en ik ben jarig in mei. Daarnaast is deze maand extra leuk vanwege mijn nieuwe kookboek en een leuk ander ding waar ik jullie hopelijk heel snel meer over kan vertellen. Mijn afgelopen 2 weken waren vooral druk met schrijven, voor zowel de blog als mijn nieuwe boek. De foto’s zijn daardoor iets minder spannend. Kijk zelf maar.

koningsdag

Een koningsdag is pas geslaagd als je een oranje tompouce gegeten hebt. Toch? Ik was vorig jaar intens teleurgesteld toen ze overal uitverkocht waren. Maar gelukkig was Maurits zo lief om in alle vroegte tompoucen te scoren. Zo lekker! Verder deed ik vanwege het ***weer niet zoveel op koningsdag. En dat vond ik eigenlijk wel prima.

blender

Ik had een afspraak met Annika bij Ahold. En daarna gingen we lunchen bij Blender in Haarlem. Ik had een tortilla van kikkererwtenmeel met frambozen en avocado, erg lekker. Annika had een salade met carpaccio.

snapchat

We love snapchat en vooral de gekke filters. Dit is een mix tussen Annika en mij. Hilarisch vind ik het. Het liefst zou ik iedere dag een faceswap doen met Kim K. bijvoorbeeld. Je kunt ons vinden onder @paulineskeuken en @annikaweuring

ghee

Ik kreeg ook weer veel foodpost. Dat laat ik trouwens ook altijd zien op snapchat. Mocht je het leuk vinden dan weet je mij te vinden. Dit is ghee, oftewel geklaarde boter. Perfect voor in de Hollandaisesaus voor over je eggs benny. Deze komt uit Nederland en is gemaakt van biologische boter uit de Weerribben. Kijk voor meer info op ghee-easy.nl

overnight oats

Nog meer foodpost. Deze overnight oats op basis van yoghurt kan je kopen bij AH To Go. Van het merk: Van Haver tot… Het is gezoet met vruchtensap. Ik vind het erg lekker.

pauline en annika

Ik was met Annika een dagje in Amsterdam. We hadden een afspraak op de uitgeverij over boek nummer 3. En ik ging nog naar het persevent van Arla Naturals, de nieuwe fruit- en drinkyoghurt zonder rommel. Dat heb je hier al kunnen lezen.

native haarlem

Even lunchen met de boyfriend bij Native in Haarlem. Ook al zo’n leuk tentje.
fotostudioIk heb tegenwoordig gewoon een eigen fotostudio. Dit + allerlei kleedjes, vorkjes mesjes, plankjes en andere spullen stond altijd gewoon in de woonkamer. En ik werd eerlijk gezegd een beetje kriegelig van die troep de hele tijd. Dus verplaatste ik alles naar boven. Op deze kamer mag ik gewoon troep maken. Heel fijn.

malaga

Annika is momenteel op vakantie. Ze zit via Eliza was here in Andalusië. Zo mooi is het daar. Als ze terug is, zal ze wel vast en zeker wat kiekjes met jullie delen.

sterrenhoudt

Hoe prachtig is dit servies van de webshop Sterrenhoudt. Echt alles in deze shop is mooi. Ik kreeg dit setje en nog een paar andere dingen voor mijn nieuwe boek, de bordjes gaan jullie dus nog vast vaak terugzien. Zo blij mee.

pauline

Yes de eerste shoot voor mijn nieuwe kookboek zit erop. Ik mocht zelf op de foto en dat vind ik toch altijd wel spannend. Maar het was weer superleuk en gezellig om met Danielle van Goudse Fotografie te werken.  Vandaag krijg ik de eerste foto’s binnen. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat worden. Keep you posted.

Foto 07-05-16 18 33 30

En daarna had ik deze wel verdiend. Het eerste ijsje van het seizoen. Er zit dus een Italiaanse ijssalon achter mijn huis. En dat is zo niet goed voor mij. Want mijn meest ultieme guilty pleasure is ijs. Ik had 3 smaakjes (kokos, malaga en yoghurt amarenen), stiekem wilde ik nog wel meer.

Geniet van het mooi weer lieve foodies!

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Pauline
  11 mei 2016 om 13:14

  Jaa ik ben er ook intens blij mee :)

 • Daniëlle
  10 mei 2016 om 22:07

  Die bordjes zijn echt super leuk! De lente is inderdaad een heerlijk!

 • Jaimyskitchen
  10 mei 2016 om 20:46

  oh, dat servies is zo mooi!!

 • Pauline
  9 mei 2016 om 16:19

  Daar kan je het ook prima voor gebruiken inderdaad.

 • Pauline
  9 mei 2016 om 16:19

  Dat klinkt heerlijk.

 • Wim Pothoff
  9 mei 2016 om 15:52

  Het lekkerste ijs is bij Berthilion in Parijs.
  Hun sorbetijs van bosaardbeitjes is zoooo lekker!
  Het ijs zit echt vol met aardbeitjes. Echt 'n smaakexplosie

 • Vivian | stayaliveandcooking
  9 mei 2016 om 11:20

  Helemaal mee eens: de lente is zo'n heerlijke tijd! Al voelt het nu wat meer als zomer, haha. Leuk overzicht weer, krijg er honger van!

 • Nicole
  9 mei 2016 om 10:50

  Oh nice hoor! Ben benieuwd naar het boek :-)

 • Margreet Prins
  9 mei 2016 om 10:06

  Ik bak graag met Ghee easy, heb het idee wat het ook veel minder spettert (kipfilet kan vaak zo lekker los gaan ? in de koekepan).

 • Cheese and Chinese
  9 mei 2016 om 09:21

  Wat een prachtige bordjes! Wij verzamelen ook steeds meer servies voor foto's, zo leuk!

 • Margot
  9 mei 2016 om 08:09

  Die ijssalon klinkt geweldig, maar ook heel gevaarlijk ;-)

 • Rena
  9 mei 2016 om 07:09

  I love May, too and I see you are celebrating this month with yummy food in the best possible way!\n

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST