Hot and happening

Hot and Happening #3

Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste Hot and Happening online stond. Tijd voor een update, alweer de 3e editie van de Hot and Happening rubriek. Nu het zomerseizoen in aantocht is, worden er weer veel leuke evenementen aangekondigd. Elke zomer barst het weer van de leuke foodfestivals. Voor de Hot and Happening rubriek probeer ik de leukste en nieuwste festivals eruit te pikken. De grotere festivals zijn denk ik wel algemeen bekend bij iedereen. Ook in deze editie komen er twee leuke festivals aan bod. Daarnaast lees je in deze derde Hot and Happening over Gin-Tonic worst, een nieuwe Dille & Kamille en lekkere chocolade.

Leuke webshop: Sterrenhoudt

sterrenhoudt

Onlangs stuitte ik op een mooi pareltje in webshopland. De items van Sterrenhoudt hebben een hoog “hebben” gehalte. De webshop is helemaal mijn smaak. Scandinavische merken, mooie frisse kleuren en fijne materialen. Hier koop je het prachtige servies van House Doctor, fijne food producten van Nicolas Vahé en mooie schalen van Meraki. Ook vind je hier leuke spullen voor je interieur. En fijne beautydingen, waarvan alleen de verpakking al prachtig is.  Als je op zoekt ben naar een cadeautje voor welke vrouw dan ook, dan slaag je hier vast en zeker. Ik ben in ieder geval fan.

Wat
Sterrenhoudt

WWW
website

Beach Food Festival Texel

hot and happening

Op 29 en 30 juli wordt het allereerste Beach Food Festival georganiseerd op Texel. Op het strand in de haven van Oudeschild kun je genieten van diverse foodtrucks, met de voeten in het zand op een zitzak bij een van de strandhuisjes. Lekker relaxed! Alle ingrediënten die gebruikt worden zijn zoveel mogelijk lokaal, duurzaam gekweekt en/of gevangen. Daarnaast is het streven om zo min mogelijk schadelijk afval te produceren door gerecyclede en herbruikbare producten te gebruiken. Het festival is kleinschalig en intiem. Op het strand wordt er akoestische muziek gespeeld, er worden workshops georganiseerd en ook voor de kids is er wat te doen.

Wat
Beach Food Festival

Waar
Waddenhaven Texel

Wanneer
29 + 30 juli, van 12 tot 22.00 uur

Toegang
Gratis

Meer info
Facebook

Lovechock Mylk

lovechock

Lovechock staat bekend om hun lekkere rauwe chocolade repen. De ingrediënten van deze repen zijn 100% biologisch gecertificeerd en de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. Rauwe cacao en melkchocolade gaan niet samen. Toch heeft Lovechock het voor elkaar weten te boksen om van rauwe cacao een reep te maken met de romige smaak van melkchocolade. En daar komt geen melk aan te pas. Mylk is gemaakt van hazelnootcrème. En daardoor is de reep volledig veganistisch en bevat het minder suiker dan gewone chocolade. Lovechock Mylk is er in twee smaken: Almond/Mulberry en Cranberry/Buckwheat.

Wat
Lovechock Mylk

Prijs
€ 3,99,-

Verkrijgbaarheid
Bij de meeste bio,- en natuurwinkels

WWW
website

Dille & Kamille Haarlem

dille en kamille haarlem

Dille & Kamille is een van mijn favoriete winkels. Heerlijk om rond te struinen, ik ga dan ook nooit met lege handen in huis. Gelukkig zit er al heel lang een Dille & Kamille in mijn hometown, Haarlem. Sinds kort is het nog leuker geworden, want de Dille & Kamille in Haarlem is verbouwd en er is maar liefst een heel winkelpand bij gekomen. De Dille & Kamille is dus in omvang verdubbeld. Dubbel zoveel shopplezier dus! En natuurlijk veel meer ruimte om lekker te winkelen. Want eerlijk is eerlijk, in de oude Dille & Kamille kon je je kont niet keren. Ik ben heel blij met deze ontwikkeling en voor mij is het een reden om nog vaker een bezoekje te brengen aan de Dille.

Wat
Dille & Kamille

Adres
Anegang 46 Haarlem

WWW
website

Gin tonic worst van Olijck

Olijck

Gin tonic worst? Bestaat dat? Jazeker, sinds kort wel. De Haarlemse worstenmakerij Olijck experimenteert al langer met het toevoegen van alcohol in hun droge worsten. Zo is er al worst met whisky, wijn en speciaalbier verkrijgbaar. En sinds kort dus ook worst met gin. Deze worst wordt gemaakt met V2C gin, een Nederlands gin merk. Naast de gin proef je ook jeneverbes, laurier, citrus en gember terug in de worst. Het vlees komt van duurzaam gehouden varkens en er wordt verder weinig aan toegevoegd. Alleen kruiden, alcohol en pekelzout. De gin wordt gestookt in Amsterdam en wordt met de hand gemaakt.

Wat
Gin tonic worst van Olijck

Prijs
vanaf € 5,50,-

Verkrijgbaarheid
o.a. bij Marqt en de webshop

Dutch Tea Festival

Dutch tea festival

De foodfestivals vliegen je tegenwoordig om de oren. Daar werd recent al een koffiefestival en chocoladefestival aan toegevoegd. Maar een thee festival? Nee dat hadden we nog niet. Daar komt op 29 mei verandering in. Dan wordt namelijk het allereerste theefestival in Nederland georganiseerd, in DeFabrique in Utrecht. Op het festival kun je onder een begeleiding van een theesommelier leren hoe je de perfecte thee zet. Je kunt workshops volgen over de verschillen in water, een Japanse of Chinese theeceremonie bijwonen en natuurlijk heel veel soorten thee proeven. De theeleuten kunnen hier hun hart ophalen.

Wat
Dutch Tea Festival

Wanneer
29 mei 2016

Toegang 
Vanaf € 11,00,-

Waar
DeFabrique, Utrecht

WWW
website

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in