Menu

Weekendbites: Dip Party

Sponsored. Mijn ideale vrijdagavond bestaat uit een gezellig avondje thuis met mijn vriend of vrienden. Op vrijdag kook ik eigenlijk nooit uitgebreid, maar zet ik gewoon allerlei lekkers op tafel. Ik hou ervan om verschillende dips op tafel te zetten. Het liefst maak ik er een dip party van, want hoe meer hoe beter. Ook op feestjes is het altijd geslaagd om dips te serveren. Je kan er natuurlijk nacho chips bij serveren, maar ook daarmee kun je variëren. Ik heb dit keer de Potato Dipperz van Lamb Weston erbij geserveerd. Deze zijn gemaakt van aardappel en dat gaat supergoed samen met heel veel soorten dips. De dipperz zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Klinkt goed toch? Daarnaast hebben ze een handige scoopvorm, ideaal om mee te dippen dus.

Ik heb de dipperz bereid in de oven, maar je kunt ze ook klaarmaken in de airfryer of de frituurpan. Ik heb daarbij een pesto aioli, een avocado tzatziki en een fetadip gemaakt. Voor ieder wat wils. Je kunt zo alles met elkaar delen, en daar hou ik van. De dipperz kun je trouwens ook gebruiken als bijgerecht of als voorgerechtje. Ik vind ze vooral lekker in combinatie met dips. En doordat ze van aardappel gemaakt zijn, vult het beter dan bijvoorbeeld chips. Zo is het voor mij de ideale vrijdagavond maaltijd. Voor feestjes zijn de dipperz erg geslaagd, het is niet moeilijk om te bereiden en ik vind het ook altijd wel fijn om iets warms te serveren. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Lekkere dips erbij en scoopen maar!

Dip party

Ingrediënten
300 gr Potato Dipperz
Zout

Voor de dips
Pesto aioli
1x recept aioli
1x recept pesto

Feta dip
200 gr feta
Handje bladpeterselie
Handje bieslook
1 knoflookteen
1 el olijfolie

Avocado tzatziki
1x recept tzatziki
1 avocado

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de dipperz verspreid over het bakpapier.

Bak de dipperz in 20 minuten af tot ze goudbruin zijn. Na tien minuten keer je de dipperz om, zodat beide kanten goudbruin en krokant worden.

Serveer de Potato Dipperz met een snuf zout.

Pesto aioli dip
Maak de aioli volgens dit recept. Voeg hier 1 eetlepel homemade pesto aan toe en meng door elkaar.

Feta dip
Meng de feta met een handje bladpeterselie, een handje bieslook, een knoflookteen en wat olijfolie glad in een keukenmachine. Serveer met wat olijfolie.

Avocado tzatziki
Maak de tzatziki volgens dit recept. Prak 1 avocado fijn. Voeg dit toe aan de tzatziki. Serveer de avocado tzatziki met wat verse dille.

Serveer de dips met de Potato Dipperz. Let the dip party begin!

Dip party-8-8

Dip party

Deze blog is in samenwerking met Lamb Weston, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

7 reacties

  • Annika
    23 augustus 2016 om 10:16

    Graag gedaan :)

  • Lotte
    22 augustus 2016 om 20:35

    Erg lekker en bedankt voor de tips voor bij de borrel!

  • Fran
    17 mei 2016 om 09:47

    Leuk! Zag het al op meer blogs voorbij komen, nu alleen nog ergens die dippers scoren want de supermarkten in mijn dorp verkopen ze nog niet.

  • Florence
    13 mei 2016 om 12:38

    Zoet er lekker uit die dips!

  • Cheese and Chinese
    13 mei 2016 om 10:24

    Yumm, gisteren voor bij de picnic een heleboel lekkere dips gemaakt! Zo lekker!

  • Nicole
    13 mei 2016 om 09:12

    Hmmmm lekker hoor. Ik zag al een paar keer die Dippers voorbij komen. Dat lijkt me wel wat :-)

  • Margot
    13 mei 2016 om 08:50

    Dat ziet er goed uit en wat een leuke dips!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.