fbpx
Menu

Zuurkoolkoekjes – 30 days of veggies

Alweer het laatste recept in de 30 days of veggies challenge. Deze zuurkoolkoekjes zitten bomvol veggies. Eigenlijk kan je van iedere groente gezonde pannenkoekjes maken. Het is de ideale manier om restjes op te maken. Zo is ook dit recept onstaan. Onlangs at ik deze gepofte zoete aardappel met zuurkool, een van mijn favo’s. Ik hield alleen een restje zuurkool over. En daar kan deze “no waste dame” niet zo goed tegen. Ik kan dat gewoon niet weggooien. Mijn brein laat mij op zo’n moment nooit in de steek en allerlei ideetjes passeren de revue. En die ideeën kunnen dan ook niet wachten, nee dat moet dan per direct uitgevoerd worden. En zo kwam het dat ik om half 10 ’s avonds mini zuurkool rösti aan het maken was.

Ik zeg rösti want eigenlijk is het idee hierop geïnspireerd. In plaats van gewone aardappelen gebruikt ik een zoete aardappel, want ook die had ik nog liggen. En is bovendien lekker gezond. Verder ging er een eitje door voor de binding en wat appel en kaas voor de smaak. Heerlijk! En een perfect recept voor de 30 days of veggies challenge, waarin we groente in de hoofdrol zetten. De challenge is bijna voorbij. Maar uiteraard kan je nog heel veel veggie recepten van ons verwachten. Want we love veggies! PS de koekjes zijn ook koud lekker, dus ideaal om mee te nemen in de lunchtrommel naar werk.

zuurkool koekjes

Ingrediënten voor 8 st.
1 zoete aardappel (ongeveer 250 gr)
150 gr uitgelekte zuurkool
1 appeltje (Elstar)
2 eieren
70 gr geraspte kaas
1 tl kerriepoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Was de zoete aardappel en verwijder eventuele oneffenheden. Rasp de aardappel met schil met een grove rasp. Knijp de rasp goed uit. Het mengsel moet zo droog mogelijk blijven.

Knijp de zuurkool goed uit en voeg dit bij de zoete aardappel.

Rasp de appel en knijp deze wederom goed uit. Voeg dit bij de zuurkool.

Voeg de eitjes en de kaas toe en meng het goed door elkaar.

Breng de zuurkool koekjes op smaak met peper, zout en wat kerriepoeder.

Meng alles goed.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Verdeel die lepels van het beslag over de pan en druk ze goed aan. Je kunt hiervoor ook een uitsteker gebruiken, dan krijg je mooie ronde zuurkool rösti.

Bak de zuurkoolkoekjes in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Draai ze voorzichtig om met een spatel.

Serveer ze warm of koud!

zuurkool koekjes

zuurkool koekjes

Dit recept voor zuurkoolkoekjes is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

  • Sofie
    28 februari 2017 om 07:29

    Fijn om te lezen hoe je omgaat met restjes!! Ziet er lekker uit!!

    Beantwoorden
  • Rick
    13 juni 2016 om 12:31

    Leuk en lekker gerecht! Ik zoek eigenlijk nog eiwitarme 'binder' ter vervanging van ei en kaas in dit recept: iemand fijne suggesties? Dankjulliewel. Groeten Rick

    Beantwoorden
  • Carla van der Wal van 't Hof
    16 maart 2016 om 13:08

    Deze zijn super lekker, ik heb ze gemaakt met geitenkaas en peterseliewortel dus geen zoete aardappel, de appel heb ik weg gelaten en door de peterseliewortel is het ook al zoet. geweldig lekker

    Beantwoorden
  • Laura
    5 maart 2016 om 18:01

    Ik heb deze koekjes vandaag gemaakt met gewone (geschilde) aardappel. Wel beetje paneermeel toe moeten voegen omdat ze iets vochtig waren maar zijn goed gelukt. Gaan we zeker nog eens maken! Groetjes

    Beantwoorden
  • Noesjka
    27 januari 2016 om 17:09

    Zo!! Die zijn lekkerrrrrrr! Heb ze met geitenkaas ipv koemelkkaas gemaakt. Superrrr
    Bedankt weer voor de inspiratie!

    Beantwoorden
  • Jessica
    27 januari 2016 om 14:31

    Wat een leuk idee, ik hou van zuurkool, in alle smaken! Dit ga ik zeker proberen.

    Beantwoorden
  • Marianne
    27 januari 2016 om 09:35

    Ik ga ze vandaag meteen maken, lijkt me echt heerlijk, ik zou ook veel vaker zuurkool moeten/willen eten. Dankjewel Pauline ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 januari 2016 om 13:00

    Wat leuk. En graag gedaan natuurlijk :)

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    26 januari 2016 om 16:36

    Wat een leuk idee zo met de zuurkool! Lijkt mij in elk geval erg lekker!

    Beantwoorden
  • Doortje
    26 januari 2016 om 09:43

    Dat klinkt lekker zeg! En het is eigenlijk heel simpel te maken, ideaal om wat extra groenten naar binnen te krijgen (ook bij de kinderen hier!) :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 januari 2016 om 13:02

    Haha ja alles onder het mom van het is een pannenkoekje :)

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    26 januari 2016 om 09:21

    Leuk idee! Wij hebben laatst iets soortgelijks gemaakt met broccoli, was ook erg lekker! Eigenlijk kun je eindeloos variëren met groentekoekjes!

    Beantwoorden
  • Anna-Karina
    26 januari 2016 om 08:16

    Lijkt me heerlijk i.p..v aardappel neem ik pompoen en dan met een lekker mosterd-witte-wijnsausje!
    Tnx voor de inspiratie zo op de vroege ochtend...

    Beantwoorden
  • Mirjam
    26 januari 2016 om 07:55

    Ik ben een enorme liefhebber van zuurkool, dus deze ga ik zeker een keer maken. Lijkt me erg lekker. En ik ga er genoeg maken om ze ook koud te proberen om mee te kunnen nemen tijdens het wandelen!

    Beantwoorden
  • Nicole
    26 januari 2016 om 07:54

    Oh lekker! Ik eet zuurkool eigenlijk veel te weinig, terwijl het zo lekker is. Leuk recept!

    Beantwoorden
  • Emma
    26 januari 2016 om 07:23

    Ze zien er onwijs goed uit! Ik ben helemaal geen fan van zuurkool, maar deze variant ziet er echt ongelofelijk goed uit Pauline!

    Beantwoorden
  • Marlotte
    26 januari 2016 om 07:05

    Klinkt goed! Ik heb zoiets al met veel verschillende soorten groenten gedaan, maar nog nooit meer zuurkool. Ben benieuwd!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen