fbpx
Menu

Gepofte zoete aardappel

Ik heb weer een heerlijk receptje voor jullie! Het is niet alleen heel erg lekker maar ook nog healthy ook. Ik heb inmiddels al 2 versies van deze gepofte zoete aardappel gemaakt. Dit was mijn eerste probeerseltje en dat pakte ontzettend goed uit. Ik heb deze gepofte aardappel gevuld met een pittige tomatensalsa en feta en dat is om te smullen.

Ik heb zelf voldoende aan 1 gevulde aardappel als hoofdmaaltijd. Maar mocht je een grotere eter zijn, dan kan je er het beste nog een lekkere salade bij maken.

Het is een makkelijk recept, het kost alleen even wat tijd voordat het klaar is. Maar in de tussentijd kan jij mooi op de bank ploffen met een leuk boek.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote zoete aardappelen
2 tomaten
½  rode ui
½  rode peper
1 teen knoflook
100 gr fetakaas
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.

Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.

Besprenkel de bataat met olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. De aardappel is gaar als deze zacht van binnen is.

tomatensalsa

Maak in de tussentijd de salsa. Was de tomaten en snij deze in partjes Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.

Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn en voeg dit bij de tomaat.

Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn en roer dit door de tomaten.

Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie.

Verkruimel de feta over de salsa.

Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork.

Verdeel de salsa over de holtes van de aardappel.

Serveer de gepofte zoete aardappel warm.

gepofte zoete aardappel

 

Dit recept is Voedselzandloper proof!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

61 reacties

  • Marit
    1 oktober 2019 om 19:19

    Zeker voor herhaling vatbaar. Heb het met krokante kip uit de oven gegeten en nog wat sperziebonen gekookt. Erg lekker!

    Beantwoorden
  • Maarten
    31 mei 2019 om 19:46

    Van de week gemaakt en het was Super lekker! Ik was toen vergeten om feta te kopen dus had er maar wat rode cheddar overheen geraspt. Smaakte goed. Maak t zodadelijk nog eens, maar ben wel weer de feta vergeten..

    Beantwoorden
  • Nanne Sol
    20 november 2017 om 10:39

    Wat was dit lekker zeg! Gisteren gemaakt ipv de wekelijkse frietjes (het kostte me alle zelfbeheersing die ik had) maar wat was het het waard!! Die frietjes heb ik echt niet gemist! Zelf wat meer salsa gemaakt omdat je nooit genoeg verse salsa kunt eten 😄! Een heerlijke voedzame en gezonde maaltijd waar ik uren vol van heb gezeten.

    Beantwoorden
  • Kirsten
    4 september 2016 om 19:28

    Mmmmm.... ik at mijn vingers erbij op!!

    Beantwoorden
  • Nienke
    29 april 2016 om 09:43

    Heb dit vorige week gemaakt en het terugdenken eraan doet mijn maag rammelen.
    Heeeeel lekker!
    Ik heb de zoete aardappels in de folie gewikkeld. Was dat echt nodig?

    Beantwoorden
  • Candice
    2 maart 2016 om 18:30

    Net gemaakt! SUPER lekker! thanks :)

    Beantwoorden
  • Marina
    26 februari 2016 om 17:35

    Dit lijkt me heel lekker gaat het uit proberen

    Beantwoorden
  • Marieke
    2 december 2015 om 19:02

    Vandaag gemaakt en het was erg lekker! Ik heb er een salade bij gemaakt van spinazie, couscous, beetje rode ui, feta en cashewnootjes. Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Conchita
    24 november 2015 om 19:11

    Hoi hoi,
    Ik heb het toevallig vandaag gemaakt maar het was toch niet zoals ik het mij had voorgesteld. Het was wel erg makkelijk om te maken. Maar helaas niet zo heerlijk als dat het bij uw eruit zag ☹️

    Beantwoorden
  • Judith
    19 november 2015 om 16:20

    Heerlijk salsa recept, past perfect bij de zoete aardappel!

    Beantwoorden
  • Nora
    21 juni 2015 om 00:29

    Ik heb het tijdens het vasten gemaakt. Ik had zoete aardappelen, maar wist niet goed wat ik ermee kon doen. Zo kwam ik op je site terecht via Google. Echt super lkkrrrr, heb er echt van genoten heerlijk. Ik maak het morgen weer? en kijk meteen bij je anderen recepten l??

    Beantwoorden
  • Annika
    21 juni 2015 om 20:32

    Super leuk om te horen, veel kookplezier :)

    Beantwoorden
  • Diede
    29 april 2015 om 14:34

    Ga dit vanavond maken! Wat is lekker om erbij te serveren (geen vlees)? Groetjess

    Beantwoorden
  • Anna
    22 april 2015 om 18:53

    Hai Pauline,
    Wat een mooie recepten heb je, wij zijn helemala geïnspireerd en willen graag wat gezonde recepten van jou uitproberen en zo wat meer gevarieerd en gezonder gaan eten, dus dank daarvoor!

    Nu liggen de zoete aardappels in de kast en wil ik deze nu gaan bereiden.
    Moet je het poffen in alluminium folie of worden de aardappeld voldoende gepoft in een open ovenschaal?

    Liefs,
    Anna (mede namens Mai)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen