Menu

Gepofte zoete aardappel

Ik heb weer een heerlijk receptje voor jullie! Het is niet alleen heel erg lekker maar ook nog healthy ook. Ik heb inmiddels al 2 versies van deze gepofte zoete aardappel gemaakt. Dit was mijn eerste probeerseltje en dat pakte ontzettend goed uit. Ik heb deze gepofte aardappel gevuld met een pittige tomatensalsa en feta en dat is om te smullen.

Ik heb zelf voldoende aan 1 gevulde aardappel als hoofdmaaltijd. Maar mocht je een grotere eter zijn, dan kan je er het beste nog een lekkere salade bij maken.

Het is een makkelijk recept, het kost alleen even wat tijd voordat het klaar is. Maar in de tussentijd kan jij mooi op de bank ploffen met een leuk boek.

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote zoete aardappelen
2 tomaten
½  rode ui
½  rode peper
1 teen knoflook
100 gr fetakaas
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje.

Prik de zoete aardappel in met een vork en leg ze in een ovenschaal.

Besprenkel de bataat met olijfolie en laat de zoete aardappelen in ongeveer 3 kwartier gaar poffen in de oven. De aardappel is gaar als deze zacht van binnen is.

tomatensalsa

Maak in de tussentijd de salsa. Was de tomaten en snij deze in partjes Verwijder de zaadlijsten en snij de tomaten in blokjes.

Hak het teentje knoflook fijn, snipper de rode ui en hak de peterselie fijn en voeg dit bij de tomaat.

Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes. Hak de peper fijn en roer dit door de tomaten.

Breng de salsa op smaak met wat zout en een scheutje olijfolie.

Verkruimel de feta over de salsa.

Breek de zoete aardappel voorzichtig open met een vork.

Verdeel de salsa over de holtes van de aardappel.

Serveer de gepofte zoete aardappel warm.

gepofte zoete aardappel

 

Dit recept is Voedselzandloper proof!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

61 reacties

  • Marit
    1 oktober 2019 om 19:19

    Zeker voor herhaling vatbaar. Heb het met krokante kip uit de oven gegeten en nog wat sperziebonen gekookt. Erg lekker!

  • Maarten
    31 mei 2019 om 19:46

    Van de week gemaakt en het was Super lekker! Ik was toen vergeten om feta te kopen dus had er maar wat rode cheddar overheen geraspt. Smaakte goed. Maak t zodadelijk nog eens, maar ben wel weer de feta vergeten..

  • Nanne Sol
    20 november 2017 om 10:39

    Wat was dit lekker zeg! Gisteren gemaakt ipv de wekelijkse frietjes (het kostte me alle zelfbeheersing die ik had) maar wat was het het waard!! Die frietjes heb ik echt niet gemist! Zelf wat meer salsa gemaakt omdat je nooit genoeg verse salsa kunt eten ?! Een heerlijke voedzame en gezonde maaltijd waar ik uren vol van heb gezeten.

  • Kirsten
    4 september 2016 om 19:28

    Mmmmm.... ik at mijn vingers erbij op!!

  • Nienke
    29 april 2016 om 09:43

    Heb dit vorige week gemaakt en het terugdenken eraan doet mijn maag rammelen.
    Heeeeel lekker!
    Ik heb de zoete aardappels in de folie gewikkeld. Was dat echt nodig?

  • Candice
    2 maart 2016 om 18:30

    Net gemaakt! SUPER lekker! thanks :)

  • Marina
    26 februari 2016 om 17:35

    Dit lijkt me heel lekker gaat het uit proberen

  • Marieke
    2 december 2015 om 19:02

    Vandaag gemaakt en het was erg lekker! Ik heb er een salade bij gemaakt van spinazie, couscous, beetje rode ui, feta en cashewnootjes. Heerlijk!

  • Conchita
    24 november 2015 om 19:11

    Hoi hoi,
    Ik heb het toevallig vandaag gemaakt maar het was toch niet zoals ik het mij had voorgesteld. Het was wel erg makkelijk om te maken. Maar helaas niet zo heerlijk als dat het bij uw eruit zag ☹️

  • Judith
    19 november 2015 om 16:20

    Heerlijk salsa recept, past perfect bij de zoete aardappel!

  • Annika
    21 juni 2015 om 20:32

    Super leuk om te horen, veel kookplezier :)

  • Nora
    21 juni 2015 om 00:29

    Ik heb het tijdens het vasten gemaakt. Ik had zoete aardappelen, maar wist niet goed wat ik ermee kon doen. Zo kwam ik op je site terecht via Google. Echt super lkkrrrr, heb er echt van genoten heerlijk. Ik maak het morgen weer? en kijk meteen bij je anderen recepten l??

  • Diede
    29 april 2015 om 14:34

    Ga dit vanavond maken! Wat is lekker om erbij te serveren (geen vlees)? Groetjess

  • Anna
    22 april 2015 om 18:53

    Hai Pauline,
    Wat een mooie recepten heb je, wij zijn helemala geïnspireerd en willen graag wat gezonde recepten van jou uitproberen en zo wat meer gevarieerd en gezonder gaan eten, dus dank daarvoor!

    Nu liggen de zoete aardappels in de kast en wil ik deze nu gaan bereiden.
    Moet je het poffen in alluminium folie of worden de aardappeld voldoende gepoft in een open ovenschaal?

    Liefs,
    Anna (mede namens Mai)

  • Nora
    31 januari 2015 om 12:19

    Ik heb deze gisteravond gemaakt, zonder feta want daar houdt m'n vriendje niet van. Echt heerlijk!! Ik had er kip en guacamole bij gemaakt, echt een super maaltje!

  • Pauline
    26 november 2014 om 15:19

    Beetje te laat, maar ik gebruik altijd de hetelucht stand.

  • Dani
    25 november 2014 om 17:28

    Kan iemand mij vertellen op welke stand de oven moet? Ik heb hem aangezet maar twijfel nu.. Ik denk zelf hete lucht?
    Alvast bedankt! xx

  • Eveline Haan
    17 oktober 2014 om 11:53

    Tip: in de magnetron is hij sneller gaar. Doe de zoete aardappels in een ovenschaal, klein laagje water erin en afdekken met plastic folie. Ca. 9 minuten op 800 Watt (als ze heel groot zijn of heel veel tegelijk dan iets langer) en klaar.

  • Veronica
    13 oktober 2014 om 20:29

    Ik ben dit recept via Google tegen gekomen en dit is echt een blijvertje! Wow wat was dit lekker zeg!

  • Pauline
    29 augustus 2014 om 22:08

    Meerdere gaatjes :)

  • Annelien
    29 augustus 2014 om 18:18

    Wij hebben dit net gegeten en het was heerlijk!! Een blijvertje voor ons!

  • Melissa Busman
    29 augustus 2014 om 17:46

    Hoi! Ik wil dit vanavond gaan proberen. Moet je meerdere gaatjes in de zoete aardappel prikken ?
    Of 1 keer met de vork in het midden prikken. Groetjes Melissa

  • Pauline
    22 juli 2014 om 00:13

    Nee ik trek hem open en vul de holte met de tomaten.

  • louise
    21 juli 2014 om 21:41

    Hol je de gepofte aard uit als het uitcde oven is en doe je het uitgeholde bij de tomatensalsa?
    ik heb t al n keer aan je gevraagd maar zeker weten doe ik niet.

    ik heb laatst dd gevulde aubergine gemaakt. Heerlijk was het.
    Groetjes
    louise

  • Michelle
    1 juli 2014 om 19:05

    Het was heerlijk! Hij was echt heel erg gaar, misschien zelfs te...? In ieder geval voor heel veel herhaling vatbaar dit! :)

  • Pauline
    1 juli 2014 om 17:41

    Het komt vast goed, het belangrijkste is dat hij goed gaat wordt. Dus als je hem makkelijk uitelkaar kunt trekken, is hij goed.

  • Michelle
    1 juli 2014 om 17:13

    Ik ben dit nú aan het maken. Ik heb nog nooit zoete aardappel gegeten èn nog nooit zelf aardappel gepoft. Dit kan dus heel erg fout gaan, maar natuurlijk ook heel goed! Ben benieuwd...

  • Pauline
    5 juni 2014 om 20:58

    Jaa lekker he? Thanks voor het delen ;)

  • Nicole
    5 juni 2014 om 12:41

    Hoi Pauline,

    Gisteren dit heerlijk recept gemaakt en het was werkelijk waar om te smullen! Ik hou niet zo van feta dus heb deze vervangen door mozzarrella, welke nog heerlijk smolt in de zoete aardappel! Ik heb jouw recept ook op mijn site geplaatst zodat meer mensen kunnen gaan smullen van dit heerlijke recept!
    http://www.astebleef.nl/blog/12-test/27-gepofte-zoete-aardappel

  • Sandra
    8 mei 2014 om 20:06

    Vandaag gemaakt en het was echt heerlijk!

  • Katie
    27 april 2014 om 16:18

    Koken in de microgolfoven is zeer ongezond! Door de verhitting verliest de voeding al zijn voedingswaarden en in sommige gevallen komen kankerverwekkende stoffen vrij niet doen!!!

  • Ingrid
    24 april 2014 om 23:25

    Wauw, dit was heerlijk! Heb de verhouding van de salsa wel verdubbeld ten opzichte van de aardappel. Super maaltijd gehad!

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:17

    You make my day! En geen probleem hoor, gewoon wat korter in de oven.

  • Sofie
    5 maart 2014 om 15:23

    Ik ben echt fan van je website! Ik kijk er haast dagelijks op en heb al zoveel lekkers gemaakt. Alles was heerlijk. Alleen door je site vergeet ik steeds in het boek te kijken wat je geschreven hebt haha.

    Ik heb net zoete aardappels gekocht alleen de mijne zijn veel minder dik. Meer lang en smal. Zal ik deze daarom korter in de oven moeten doen?

  • Katrien
    28 februari 2014 om 22:26

    Erg lekker recept! Ik heb er nog zwarte olijven aan toegevoegd, past er goed bij!

  • Pauline
    22 december 2013 om 20:19

    Ah wat leuk, dank je wel!

  • Pauline
    22 december 2013 om 20:17

    Ahh wat leuk, dank je wel!

  • Roxanne
    22 december 2013 om 18:36

    Bedankt voor dit heerlijke recept. Ik ben fan van je blog!

  • Pauline
    18 november 2013 om 12:13

    Ohh die is ook zo lekker, maar het duurt nog wel even voor die online komt ;)

  • Linda
    17 november 2013 om 18:22

    Vanmiddag je website ontdekt en net dit gerecht gemaakt. Superlekker!! Ben erg benieuwd naar je andere recept met gepofte zoete aardappel?

  • Pauline
    15 november 2013 om 18:49

    Jeej zo lekker ;)

  • Judith
    15 november 2013 om 10:45

    Heb toevallig nog een halve zak zoete aardappels liggen, dus ik ga dit binnenkort zeker uitproberen :-)

  • Annemieke
    11 november 2013 om 20:07

    Dit is echt superlekker! Heb het dit weekend samen met mijn vriend gegeten. We hebben ervan genoten, wijntje erbij, mmmmm!

  • Pauline
    8 november 2013 om 12:28

    Dat kan wel, maar het kan ook zonder. Net wat je prettig vindt.

  • Linda
    7 november 2013 om 22:56

    Mmm ziet er goed uit! Ik wil binnenkort ook eens iets maken met zoete aardappel :)

  • Cathelijne
    7 november 2013 om 22:29

    Klinkt goed! Begrijp ik het goed dat de zoete aardappel niet in aluminumfolie hoeft? Er staat mij iets bij dat dit bij gepofte aardappel vaak wordt gedaan.

  • roos
    7 november 2013 om 19:00

    Je site is echt geweldig!!! En als voedselzandloper fan bedien je op mijn wenken. \nAl kende ik je al ervoor ;)

  • Pauline
    7 november 2013 om 18:19

    Dank je wel, wat leuk!

  • Chris
    7 november 2013 om 09:22

    Oeh wauw die ga ik dit weekend proberen!

  • Lieke
    7 november 2013 om 07:44

    ik heb je hier genoemd: http://liekepolak.blogspot.nl/2013/11/my-favorite-foodblogs-2.html ! ;-)

  • Pauline
    6 november 2013 om 23:02

    You can do it! Valt reuze mee, echt waar :)

  • Pauline
    6 november 2013 om 23:01

    Wat leuk! ;)

  • Astrid
    6 november 2013 om 22:17

    Weeral zo'n lekker ideetje...
    Ik ben echt fan, Pauline!

  • Roos
    6 november 2013 om 15:54

    Lijkt me heel erg lekker! Ik ben echt slecht in koken maar dit wil ik toch wel eens proberen.

  • Con leche
    6 november 2013 om 13:27

    Weer een lekker en makkelijk receptje dit, en ook nog eens heerlijk gezond:)

  • MySimplySpecial
    6 november 2013 om 12:23

    Lekker ook als lunch denk ik!

  • Pauline
    6 november 2013 om 12:16

    Oeps er was een stukje tekst verdwenen, het staat er inmiddels weer bij ;)

  • Dita
    6 november 2013 om 12:11

    Klinkt heerlijk!

  • Nanda
    6 november 2013 om 11:44

    Gepofte aardappel is zo lekker, heb het nog nooit met de zoete variant geprobeerd. Ga ik onthouden!

  • anita
    6 november 2013 om 09:16

    ook ik mis in het recept hoe lang de aardappel in de oven moet, en moet je hem nog inprikken net als een gewone aardappel?
    ziet er lekker uit en wil het dit weekeinde wel gaan maken, als ik weet hoe lang hij in de oven moet

  • Anne
    6 november 2013 om 08:24

    Hoe lang doe je de aardappel in de oven? Het staat er niet tussen.

    Ik doe ze tegenwoordig 10 minuten in de magnetron. Werkt ook heel goed!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.