fbpx
Menu

Naanbrood van 2 ingrediënten

Hoe minder ingrediënten hoe beter! Voor dit zelfgemaakte naanbrood heb je maar 2 ingrediënten nodig! De basis bestaat uit zelfrijzend bakmeel en yoghurt, that’s it! Ok en zout en verdere smaakmakers. En extra leuk, dit staat binnen een half uur op tafel! Echt waar!

Ik vind het super leuk om van niets, iets te maken. En het grootste rendement heb je dan met brood. In dit geval heb ik platbrood gemaakt en dat is het meest makkelijke broodje dat je kunt maken. Het hoeft niet te rijzen, je hoef niet te wachten en je bakt het gewoon in de pan. Easy does it! Het basisrecept bestaat dus uit 2 ingrediënten en zout, maar om het extra smaak te geven heb ik het naanbrood op smaak gebracht met za’atar. Za’atar is een kruidenmengsel uit de Midden Oosterse keuken. Nadia en Merijn hebben 2 hele fijne soorten op de markt gebracht met hun lijn Souq. Deze kun je bij de betere delicatessenwinkels halen. Maar ook bij de Turk op de hoek kan je vaak za’atar halen! Een aanrader voor je kruidenstash.

Maar goed het recept dus, heel makkelijk, een kind kan de was doen. En qua toppings kan je zelf lekker variëren. Ook lekker met wat geroosterd karwijzaad of een beetje komijn. Smullen!

Ingrediënten voor 8 st.
400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr volle yoghurt
7 gr zout

Kruidenolie
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
2 tl za’atar
Peper en zout

Zo maak je het
Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Heb je geen zelfrijzend bakmeel dan kun je ook 400 gr bloem + 11 gr bakpoeder gebruiken. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.

platbrood maken

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

zelf naanbrood maken

Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Of leg er een velletje bakpapier onder, zo voorkom je dat het blijft plakken. Rol het lekker plat uit.

Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.

Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met een geperst teentje knoflook en de za’atar. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.
platbrood maken

Leg een lapje deeg in de hete grillpan en bestrijk het platbrood met de kruidenolie. Gebruik hiervoor een kwastje.

Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.

zelf naanbrood maken

Bestrijk ook de andere kant met de kruidenolie.

Nadat je andere zijde ook een minuut of 2 gegrild hebt, is je naanbrood klaar.

Het is wel het lekkkerste om het naanbrood meteen op te eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte baba ganoush.

Heb je wat over? Je kunt het heel goed invriezen. Voor gebruiken even toasten in je tosti-ijzer en je broodje is weer heerlijk vers.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

123 reacties

  • Marie
    3 mei 2017 om 17:13

    Ja mijn deeg was ook heel plakkerig. Ik heb er wat olie bijgedaan en daar werd het al een stuk beter van!

    Beantwoorden
  • Barbara Schogt
    23 april 2017 om 19:25

    Hi Pauline, ik heb dit geprobeerd te maken maar het is (als ik deze verhouding aanhoud) enorm plakkerig en niet uit te rollen, ook niet op bakpapier of met extra meel. Heb je tips of zijn er anderen die deze ervaring ook hebben? Dank vast! Barbara

    Beantwoorden
  • Ronaldo Geven
    16 maart 2017 om 15:29

    Hoi Pauline. Ik ben gek op Indiaas eten (autenthiek van smaak!) en mag het ook graag zelf maken. Ook probeer ik er altijd lekker naanbrood bij te maken. Nus is het probleem altijd dat mijn naanbrood altijd vergeleken wordt met het naanbrood wat we altijd eten bij ons favoriete Indiaas (top) restaurant, Dat brood komt dus uit de tandoori (klei oven) Dat is echt heel erg lekker. Nu heeft de chef in de keuken mij toevallig van de week in vertrouwen verteld dat ook hij het deeg alleen maar van zelfreizend bakmeel, melk en wat zout maakt. Ik was meer dan verbaasd, viel van mijn stoel.. Het is werkelijk top van smaak.. Wanneer afgebakken bestrijkt hij het alleen nog met wat roomboter (dus geen ghee,!! ) en knoflook. Dus je begrijpt hem al, ik ga van de week maar weer is even en lekkere chicken jalfrezi of Tikka masala maken om het naanbrood van zelfreizend bakmeel.te proberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 maart 2017 om 18:14

    Oh wat leuk dat je dit deelt. Ga het ook een keer proberen met melk.

    Beantwoorden
  • Wanda Ott
    3 november 2016 om 09:33

    Hi Pauline,

    Ik heb een vraagje. Kan je deze broodjes ook in een standaard koekenpan maken. Ik heb helaas geen grillpan maar ik wil het recept wel graag proberen. Lijkt me heerlijk.

    Groetjes, Wanda

    Beantwoorden
  • Annika
    4 november 2016 om 09:23

    Hi Wanda, ik denk dat het wel kan. Je krijgt dan alleen geen ribbeltjes in het brood. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik zou het gewoon eens proberen.

    Beantwoorden
  • Renée Hut ter Telgte
    2 december 2016 om 18:43

    Hoi, ik heb vanmiddag de broodjes gemaakt in een gewone anti-aanbakpan, en het resultaat was super!! Zodra de bovenkant bubbelt, de broodjes omdraaien en dan niet te lang de andere kant, anders worden die bubbels zwart. Geweldig recept, Pauline!! Heerlijk zitten eten met 2 soorten dahl

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 december 2016 om 13:43

    Wat leuk om te horen.

    Beantwoorden
  • Emmyrel Kersten
    14 maart 2017 om 19:41

    Hallo Wanda, Ik heb dit recept al diverse malen gemaakt en hiervoor inderdaad een gewone koekenpan gebruikt, het resultaat was prima.

    Beantwoorden
  • Haya
    18 oktober 2016 om 12:02

    Heerlijk! Al eens geprobeerd volgens dot recept! Zijn de verhoudingen hetzelfde als we het met speltmeel willen maken? Moet er dan ook bakpoeder in?

    Beantwoorden
  • Anne
    19 augustus 2016 om 13:41

    Top recept, maar ik maak ze wel altijd met minder zout. In je recept geef je 7 gr. zout aan voor 8 stuks. Advies vanuit de nierstichting is maximaal 6 gram per dag per persoon. Daar kom je al vrij makkelijk aan door gewoon brood, smeersels, etc. te eten. Nu zit je al bijna aan 1 gram zout per broodje... Ook lekker om door het deeg te doen: venkel of anijszaadjes!

    Beantwoorden
  • Bernadette
    14 juni 2016 om 13:10

    Beste Pauline, zou kokosyoghurt een optie zijn? ivm koemelkallergie... alvast dank! Super recepten hoor!

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 juni 2016 om 21:51

    Dan zou ik water gebruiken. Kokos kan ook maar heeft wel een uitgesproken smaak.

    Beantwoorden
  • M.a
    21 april 2016 om 13:26

    Ziet er heerlijk uit, zou het ook te maken wezen met kwark? Heb ik toevallig in huis

    Beantwoorden
  • Ilona
    20 april 2016 om 13:10

    Top recept! Smaakte heerlijk met wortelhummus als gezonde lunch.

    Beantwoorden
  • eefje
    27 februari 2016 om 15:32

    Dit is echt een super recept. Wij hebben het al een paar keer gemaakt. Zelf gebruiken we voor het insmeren wat knoflookolie en de thyme/knoflook kruidenmolen van Nicolas Vahe. Echt een aanrader! :)

    Beantwoorden
  • John
    20 januari 2016 om 23:54

    Ik ga dit morgen maken voor een opdracht voor school.
    Ik heb had het vanavond geprobeerd het was Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Ingrid Timmermans
    20 januari 2016 om 19:16

    Zo simpel en zo ontzettend lekker! Ik heb 2 eetlepels geroosterde karwijzaadjes door het deeg gekneed. En de olie gekruid met komijnpoeder en knoflook. Dit is een blijvertje!

    Beantwoorden
  • Petri
    16 januari 2016 om 18:25

    Hoi Pauline,

    Dit was echt heerlijk! Iets meer bloem toegevoegd anders plakte het erg,

    Beantwoorden
  • Micky
    6 januari 2016 om 22:46

    Yes dit zocht ik! Ik heb wat verse koriander en grofgehakte knoflook aan één kant erin gerold. Echt heerlijk samen met Indiase butter chicken en gestoomde groente! :)

    Beantwoorden
  • Annika
    7 januari 2016 om 09:44

    Yum, dat klinkt goed!

    Beantwoorden
  • Dorien
    3 januari 2016 om 16:26

    De broodjes waren heerlijk. Ze worden hier in huis nu vaak gemaakt. Het grappige is dat als je ze dun uitrolt, bakt en een beetje laat afkoelen, dat ze dan dun en zacht worden, net als roti. Ze waren nog lekkerder dan het originele roti recept dat ik laatst probeerde, waarbij ik gist moest gebruiken en deze zijn zoveel sneller en simpeler! Bedankt voor t recept!

    Beantwoorden
  • Sara
    30 december 2015 om 15:05

    Wat een heerlijke zachte broden! Ik heb de helft witte bloem en de helft volkoren bloem genomen. Hierdoor had ik iets meer Griekse yoghurt nodig. Ik heb twee eetlepels zonnebloem olie toegevoegd aan het deeg. Zo blijven de broodjes ook na afkoelen nog heerlijk zacht. Je blog is super! Ga zo door. Groetjes Sara

    Beantwoorden
  • Joyce
    22 december 2015 om 19:27

    Vandaag deze heerlijke broodjes bij zelfgemaakte pompoensoep gegeten. Was heerlijk. Alleen was het deeg erg plakkerig waardoor ik het niet kon uitrollen. Wat doe ik fout? Zo moeilijk is het recept namelijk niet :p

    Beantwoorden
  • Annika
    23 december 2015 om 09:25

    Vaak helpt het als je dan wat extra meel toevoegt.

    Beantwoorden
  • Sara
    31 december 2015 om 07:59

    Mijn deeg was ook plakkerig. Ik besmeerde mijn handen met zonnebloem olie en zo kon ik 8 balletjes vormen. Ook het aanrecht en de deegroller had ik besprenkeld met zonnebloem olie. Ik zou dit proberen I. P.v. teveel extra bloem toevoegen. Dan worden de broodjes al gauw harder. Gr. Sara

    Beantwoorden
  • Ella
    26 november 2015 om 19:31

    ?? Hallo,we hebben gesmuld met dit brood bij de pasta,de kruiden bij A.H gekocht van John Boer ook lekker erop.
    Zonder meer een succesbrood.
    Dank voor het recept.
    ?? groeten van Ella

    Beantwoorden
  • Irma
    26 november 2015 om 14:15

    Ik heb net 2 broodjes gemaakt als test... smaakt goed ik moet ze alleen nog iets dunner uitrollen... daNnk je wel voor dit recept!

    Beantwoorden
  • Jeandrine
    26 november 2015 om 12:08

    Ik heb ze glutenvrij gemaakt, ging super en heerlijk!

    Beantwoorden
  • Jarka
    3 januari 2016 om 17:07

    Beste Jaendrine, wil je het recept voor glutenvrij naanbrood laten weten? Dank

    Beantwoorden
  • Mieke
    18 november 2015 om 18:51

    Ik hou van brood, maar ook van simpele recepten en dat gaat vaak niet samen. Gist en rijzen enzo... Toen vond ik dit recept. Ik had er weinig vertrouwen in... Yoghurt en zelfrijzend bakmeel? Echt? Maar het werkt! Superleuk! En lekker. Ik heb geen za'atar gehaald. Ik heb gedroogde koriander en komijn door het deeg gedaan en extra paprikapoeder doir de kruidenolie.

    Geslaagd experiment! Heel lekker en makkelijk, zo heb ik het graag! En ik heb je blog even opgeslagen, want er staan veel meer leuke dingen op.

    Beantwoorden
  • W. Koster
    12 oktober 2015 om 18:22

    Wat een leuk recept! Zo makkelijk en erg lekker. Vanavond gegeten met zelfgemaakte humus en een yoghurt-komkommer salade. Ook de kinderen vonden het een succes!
    (alleen stond het huis blauw omdat de grilplaat nogal walmde, oeps..)

    Hartelijk bedankt voor dit recept! Superleuke site, mijn complimenten!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 oktober 2015 om 11:43

    Haha oeps :)

    Beantwoorden
  • Rosa
    10 september 2015 om 07:12

    Sorry, ik wil je niet corrigeren, maar de Indiase naan brood wordt niet met zelfrijzend bakmeel gemaakt, maar met gewoon bloem,
    Neem me niet kwalijk en ik weet het niet beter, maar dit is de waarheid

    Beantwoorden
  • femke
    2 september 2015 om 17:53

    Ze zijn zeer goed gelukt ,, had alleen geen deegroller meer ;-) oplossing bolletje tussen twee bakpapier vellen leggen . even plat maken met de hand en daarna een grote sinaasappel gebruikt als deeg roller , het werkte perfect hahaha straks verder afmaken met wat frutsel erop en een soepje erbij ,, ik zie er naar uit om op te smullen

    Beantwoorden
  • Rosa
    10 september 2015 om 07:14

    Femke, als je deeg, mooi zacht is, heb je niet eens een deeg roller nodig

    Beantwoorden
  • Marielle
    5 juli 2015 om 19:51

    We hebben gesmuld. Za'atar bij de Albert Heijn gekocht van Jonnie Boer. En het deeg zelf gemaakt met bloem, bakpoeder, volle yoghurt en zout. Ik had bij de bereiding van het deeg alvast 4 theelepeltjes met de kruidenolie gedaan. Erg lekker! Handig ipv een grillpan een grill-/panini ijzer. erg leuk je site en ga binnenkort nog wat recepten uitproberen :) Tnx!

    Beantwoorden
  • Cato
    26 juni 2015 om 23:10

    Hoi Pauline, kan je dit ook met volkoren meel maken? Gr

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 juni 2015 om 21:06

    Dat kan wel, alleen is de structuur van meel anders dan van bloem.

    Beantwoorden
  • Mylène
    10 juni 2015 om 22:13

    Wat een super lekker recept en zo gemakkelijk te maken. Heerlijk

    Beantwoorden
  • lisa
    26 mei 2015 om 21:23

    Beset Pauline,

    Kan je dit recept ook met magere yoghurt maken?

    Groetjes, Lisa

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 mei 2015 om 19:20

    Ja dat kan wel.

    Beantwoorden
  • lisa
    26 mei 2015 om 21:22

    Beset Pauline,

    Kan je dit recept ook met magere yoghurt maken?

    Beantwoorden
  • Esther
    13 mei 2015 om 17:52

    Beste Pauline,
    Het lijken me heerlijke broodjes en wil ze graag ook gaan maken. Maar als ik in plaats van zelfrijzend bakmeel, volkoren speltmeel wil gebruiken, moet ik er dan bakpoeder aan toe voegen en zo ja: hoeveel?
    Gr. Esther

    Beantwoorden

Reactie plaatsen