Menu
DSC_0198-710x380.jpg

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een dip van aubergine uit het midden oosten. De turkse supermarkt verkoopt de aubergine dip ook en het ligt vaak bij de hummus in het koelvak. Het recept voor baba ganoush is makkelijk en ook leuk om te maken. Het is een lekker en gezond hapje voor bij de borrel en je eet het met pide of platbrood.

Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 aubergine
1 teen knoflook
1 el tahin (sesampasta)
Sap van een 1/2 citroen
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk de aubergine met olijfolie en rooster de aubergine in ongeveer 3 kwartier gaar in de oven.

Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snij de groente doormidden en schraap het vruchtvlees er uit. Hak dit fijn met een mes en doe het in een schaaltje.

Voeg de tahin, de komijn en het sap van een halve citroen toe.

Hak de knoflook fijn en meng dit door de aubergine dip.

Breng de baba ganoush op smaak met peper en zout en serveer het met brood.

Op de foto zie je naast de baba ganoush ook nog hummus en pikante yoghurt dat bestaat uit Turkse yoghurt met een lepel Harissa erdoor.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan