gezonde traktatie

Kidsproof: Traktatie Fruit egeltjes

Eigenlijk ben ik deze kidsproof rubriek alleen maar begonnen omdat ik nu schaamteloos kan spelen met eten. Gezichtjes maken op rijstwafels, egeltjes van fruit en andere gekke traktaties waarbij de gemiddelde 25 plusser haar wenkbrauwen ophaalt? En tuurlijk vind ik dat een kind echt niet anders hoeft te eten dan een volwassene. Je moet ze leren proeven en kennis laten maken met alle smaken die onze natuur te bieden heeft. Zo ben ik ook opgevoed, met als resultaat dat ik bijna alles lust. Leren eten is ook uitproberen, iets in de eerste plaats niet lekker vinden, maar na een keer of 10 proeven de smaak toch wel kunnen waarderen. Want eerlijk is eerlijk, zo hebben we ook allemaal wijn leren drinken toch? Het begint met een mierzoete witte wijn en stapje bij stapje ga je dan verder tot droog, rosé en eventueel rood.

Maar soms is spelen met eten ook leuk. Als je het ingrediënt maar in haar waarde laat. Het is eigenlijk vooral een aantrekkelijke manier van presenteren. En dat is vooral reuze handig als je een moeilijke eter in huis hebt. Druifjes zo uit het vuistje is dan misschien wat saai en gewoon, maar de stekels van een egel opeten is natuurlijk super spannend. Althans dat denk ik, ik probeer mij nu te verplaatsen in een tweejarige. Ook leuk om te trakteren! Je hebt van die kleine peertjes speciaal voor kids, zo maak je er in een handomdraai een leuke en gezonde traktatie van.

gezonde traktatie

Ingrediënten voor 6 st.
3 peren
500 gr witte druiven
3 ronde worteltjes
6 kruidnageltjes

Materialen
Satéprikkers klein

Zo maak je het
Was de peren en snij ze doormidden. Verwijder eventueel het klokhuis.

Schil de punt van de peren tot ongeveer halverwege.

gezonde traktatie
Snijd een parisienne worteltje doormidden en prik deze met een satéprikkertje in de voorkant. Druk 2 kuidnageltjes in de peer, dit zijn de oogjes.

Maak nu de stekels, door een druifje op een prikker te rijgen en deze vervolgens in de peer te steken.

That’s it. Je gezonde traktatie is klaar.
gezonde traktatie

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

2.6 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in