Menu

Spinazie salade met aardbeien en geitenkaas

Ik gebruik graag spinazie als basis voor mijn salade. Het is erg lekker en voedzaam tegelijk. Deze spinazie salade met aardbeien en geitenkaas, flans je zo in elkaar. Lekker tijdens de lunch of s avonds met een stukje brood erbij. De combinatie van de zoete aardbeien is goddelijk met het zoutige van de geitenkaas.

Ik heb nu een hele simpele dressing gebruikt van basamico azijn met wat olijfolie. Veel meer heeft deze spinazie salade eigenlijk niet nodig. Als je niet zo van geitenkaas houdt, kan je ook fetakaas gebruiken.

Ik heb trouwens het idee dat een salade op basis van spinazie veel meer vult dan een salade op basis van sla. Hebben jullie dat ook?

Ingrediënten voor 4 personen
240 gr spinazie
100 gr aardbeien
50 gr zachte geitenkaas
Handvol pecannoten
50 gr zongedroogde tomaten
1 el balsamico
3 el olijfolie

Zo maak je het
Was de spinazie en dep het een beetje droog met een keukenpapiertje.

Breng de spinazie op smaak met de balsamico azijn en de olijfolie.

Snij de aardbeien en partjes en verdeel deze over de spinazie.

Verdeel de zongedroogde tomaten over de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de spinazie salade en garneer deze met de pecannoten.

That’s it!

spinazie salade

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Amandaz31
  22 mei 2018 om 20:31

  Heeeeerlijk!!!!

 • vivian
  3 juni 2014 om 18:38

  Nu weet ik helemaal niet meer of ik dit nog eens ga maken. Mijn darmen kunnen hier niet tegen. Binnen een half uur na het eten van deze salade kreeg ik vreselijke krampen en ben ik helemaal leeg gelopen (om het even netjes te zeggen). Ik heb wel meer last van mijn darmen als ik groenten eet maar vooral als het rauw is en groen volgens mij.

 • vivian
  3 juni 2014 om 14:30

  Tja, ik weet het niet. Ik moet het nog eens maken denk ik.
  Ik vind de verhouding spinazie en de rest niet goed. Te veel spinazie en te weinig van de rest. En ik vond de spinazie bladeren veel te groot, die ga ik dus absoluut wat kleiner snijden.
  Ik weet dus nog niet of ik het lekker vond :-)

 • Anne-Marie
  19 februari 2014 om 20:35

  Lekker, fris, voedzaam, gezond en staat mooi op de (lunch) tafel!
  Ik heb trouwens wilde spinazie gebruikt, ook lekker en mooi groot blad:)

 • Pauline
  17 augustus 2013 om 23:20

  Ja lekker he en ook nog makkelijk ook ;)

 • Angelique
  16 augustus 2013 om 22:19

  Ipv aardbei is deze salade ook heerlijk met appel. Ik gebruik altijd een Pink Lady gesneden in dunne partjes. Aan de dressing van balsamico azijn en olijfolie voeg ik ook nog honing toe. Heerlijk!

 • Maura - YLT
  16 augustus 2013 om 21:49

  Ik vind aardbeien en geitenkaas zo'n lekkere combinatie. Misschien maak ik deze morgen wel :)

 • Stella
  16 augustus 2013 om 15:44

  Ohh heerlijk, ik hou alleen van ongekookte spinazie dus ik eet het heel vaak als salade in plaats van sla! Lekker combi :)

 • Mariska - Salt & Sugar
  16 augustus 2013 om 12:23

  Wat grappig, ik heb een soortgelijk receptje op mijn site. Alleen dan met sla i.p.v. spinazie. Zal ook eens spinazie proberen!

 • MySimplySpecial
  16 augustus 2013 om 09:13

  Dat lijkt me erg lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.