spinazie salade

Spinazie salade met aardbeien en geitenkaas

Ik gebruik graag spinazie als basis voor mijn salade. Het is erg lekker en voedzaam tegelijk. Deze spinazie salade met aardbeien en geitenkaas, flans je zo in elkaar. Lekker tijdens de lunch of s avonds met een stukje brood erbij. De combinatie van de zoete aardbeien is goddelijk met het zoutige van de geitenkaas.

Ik heb nu een hele simpele dressing gebruikt van basamico azijn met wat olijfolie. Veel meer heeft deze spinazie salade eigenlijk niet nodig. Als je niet zo van geitenkaas houdt, kan je ook fetakaas gebruiken.

Ik heb trouwens het idee dat een salade op basis van spinazie veel meer vult dan een salade op basis van sla. Hebben jullie dat ook?

Ingrediënten voor 4 personen
240 gr spinazie
100 gr aardbeien
50 gr zachte geitenkaas
Handvol pecannoten
50 gr zongedroogde tomaten
1 el balsamico
3 el olijfolie

Zo maak je het
Was de spinazie en dep het een beetje droog met een keukenpapiertje.

Breng de spinazie op smaak met de balsamico azijn en de olijfolie.

Snij de aardbeien en partjes en verdeel deze over de spinazie.

Verdeel de zongedroogde tomaten over de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de spinazie salade en garneer deze met de pecannoten.

That’s it!

spinazie salade

Ricotta Pannenkoekjes
Pauline’s Culi Nieuws #3
Bewaar
9 Comments
 • vivian

  3 juni 2014 at 14:30 Beantwoorden

  Tja, ik weet het niet. Ik moet het nog eens maken denk ik.\r\nIk vind de verhouding spinazie en de rest niet goed. Te veel spinazie en te weinig van de rest. En ik vond de spinazie bladeren veel te groot, die ga ik dus absoluut wat kleiner snijden.\r\nIk weet dus nog niet of ik het lekker vond 🙂

  • vivian

   3 juni 2014 at 18:38 Beantwoorden

   Nu weet ik helemaal niet meer of ik dit nog eens ga maken. Mijn darmen kunnen hier niet tegen. Binnen een half uur na het eten van deze salade kreeg ik vreselijke krampen en ben ik helemaal leeg gelopen (om het even netjes te zeggen). Ik heb wel meer last van mijn darmen als ik groenten eet maar vooral als het rauw is en groen volgens mij.

 • Anne-Marie

  19 februari 2014 at 20:35 Beantwoorden

  Lekker, fris, voedzaam, gezond en staat mooi op de (lunch) tafel!\r\nIk heb trouwens wilde spinazie gebruikt, ook lekker en mooi groot blad:)

 • Angelique

  16 augustus 2013 at 22:19 Beantwoorden

  Ipv aardbei is deze salade ook heerlijk met appel. Ik gebruik altijd een Pink Lady gesneden in dunne partjes. Aan de dressing van balsamico azijn en olijfolie voeg ik ook nog honing toe. Heerlijk!

 • Maura - YLT

  16 augustus 2013 at 21:49 Beantwoorden

  Ik vind aardbeien en geitenkaas zo’n lekkere combinatie. Misschien maak ik deze morgen wel 🙂

 • Stella

  16 augustus 2013 at 15:44 Beantwoorden

  Ohh heerlijk, ik hou alleen van ongekookte spinazie dus ik eet het heel vaak als salade in plaats van sla! Lekker combi 🙂

 • Mariska - Salt & Sugar

  16 augustus 2013 at 12:23 Beantwoorden

  Wat grappig, ik heb een soortgelijk receptje op mijn site. Alleen dan met sla i.p.v. spinazie. Zal ook eens spinazie proberen!

 • MySimplySpecial

  16 augustus 2013 at 09:13 Beantwoorden

  Dat lijkt me erg lekker!

Plaats een reactie