Slagroomtaart

Slagroomtaart

Slagroomtaart! Misschien wel de meest bekende taart van Nederland. Naast de good old appeltaart, is dit er eentje die op menig feestje voorbij komt. Meestal klassiek van de bakker of Hema, met een paar stukjes fruit en eventueel chocolade figuurtjes. Maar wist je dat je zelf ook heel gemakkelijk een slagroomtaart kunt maken. Krijg je meteen een geüpgrade versie. Want deze slagroomtaart met aardbeien en frambozen is er eentje om te onthouden. We voegen namelijk een beetje mascarpone toe aan de slagroom en het resultaat is fantastisch. Probeer het zelf!

Slagroomtaart
Slagroomtaart

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

Het biscuit

  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 100 gr bloem
  • 20 gr maizena
  • 120 gr suiker

Vulling

  • 500 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 80 gr suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 200 gr aardbeienjam
  • 150 gr aardbeien
  • 150 gr frambozen

Materiaal

  • Springvorm 20 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

  2. Begin met het maken van het biscuit. Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden. Spatel de bloem en maizena voorzichtig door het eimengsel.

  3. Vet de vorm goed in met een bakspray en verhoog de randen eventueel met wat bakpapier. Giet het biscuitbeslag in de vorm. Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er het zachtjes terugveert als je erop drukt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen.

  4. Voor de vulling klop je de mascarpone luchtig met een mixer. Voeg de slagroom, de suiker en een zakje klopfix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar. De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast om op te stijven.

  5. Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van jam. Verdeel 1/3 van de slagroom over de taart. Druk hier een paar frambozen en gehalveerde aardbeien in. Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg dan de deksel op de taart. Verdeel de rest van de vulling over de bovenkant en zijkanten. Probeer dit zo strak mogelijk af te smeren met een paletmes.

  6. Garneer de slagroomtaart met de aardbeien en frambozen. Voeg eventueel een paar blaadjes munt toe. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

Slagroomtaart
Slagroomtaart

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (84 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten High tea Taart recepten Aardbei Notenvrije recepten Moederdag Valentijn Verjaardag Lente recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in