Slagroomtaart
Slagroomtaart! Misschien wel de meest bekende taart van Nederland. Naast de good old appeltaart, is dit er eentje die op menig feestje voorbij komt. Meestal klassiek van de bakker of Hema, met een paar stukjes fruit en eventueel chocolade figuurtjes. Maar wist je dat je zelf ook heel gemakkelijk een slagroomtaart kunt maken. Krijg je meteen een geüpgrade versie. Want deze slagroomtaart met aardbeien en frambozen is er eentje om te onthouden. We voegen namelijk een beetje mascarpone toe aan de slagroom en het resultaat is fantastisch. Probeer het zelf!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 - 10 personen
Het biscuit
- 4 eieren (kamertemperatuur)
- 100 gr bloem
- 20 gr maizena
- 120 gr suiker
Vulling
- 500 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 80 gr suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 200 gr aardbeienjam
- 150 gr aardbeien
- 150 gr frambozen
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Begin met het maken van het biscuit. Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden. Spatel de bloem en maizena voorzichtig door het eimengsel.
Vet de vorm (wij hebben deze) goed in met een bakspray en verhoog de randen eventueel met wat bakpapier. Giet het biscuitbeslag in de vorm. Bak het biscuit in ongeveer 45 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er het zachtjes terugveert als je erop drukt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen.
Voor de vulling klop je de mascarpone luchtig met een mixer. Voeg de slagroom, de suiker en een zakje klopfix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar. De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast om op te stijven.
Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van jam. Verdeel 1/3 van de slagroom over de taart. Druk hier een paar frambozen en gehalveerde aardbeien in. Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg dan de deksel op de taart. Verdeel de rest van de vulling over de bovenkant en zijkanten. Probeer dit zo strak mogelijk af te smeren met een paletmes.
Garneer de slagroomtaart met de aardbeien en frambozen. Voeg eventueel een paar blaadjes munt toe. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in