
Salade met aardbeien en geitenkaas
Fruit in je eten, you hate it or you love it? We love it! Deze salade met aardbeien en geitenkaas is heerlijk fris en zomers. En heel eenvoudig om te maken. Het zoetige van de aardbeien past heel goed bij de frisse smaak van geitenkaas en het zoutige van de ham. Er gaat een hele simpele dressing overheen van balsamico crème (dat is ingekookte balsamico azijn) en wat olijfolie. Veel meer heeft deze salade ook echt niet nodig. Wist je dat we nog veel meer lekkere gezonde salade recepten online hebben staan. Met fruit, zonder fruit en van sla tot kool en met granen. De keuze is reuze! Welke is jouw favoriet?



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr rucola
- 250 gr aardbeien
- 2 avocado's
- 1 kleine rode ui
- 100 gr zachte geitenkaas
- 100 gr Italiaanse ham
- 1 el balsamico crème
- 3 takjes basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verdeel de rucola over een mooie schaal. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en wat peper en zout.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en halveer ze. Verwijder de pit uit de avocado’s en snijd deze in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de salade.
Verdeel de Italiaanse ham over de aardbeien salade. Verkruimel de geitenkaas er ook overheen.
Drizzle wat balsamico crème over de salade met aardbeien en garneer met verse basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan