Salade met aardbeien en geitenkaas
Fruit in je eten, you hate it or you love it? We love it! Deze salade met aardbeien en geitenkaas is heerlijk fris en zomers. En heel eenvoudig om te maken. Het zoetige van de aardbeien past heel goed bij de frisse smaak van geitenkaas en het zoutige van de ham. Er gaat een hele simpele dressing overheen van balsamico crème (dat is ingekookte balsamico azijn) en wat olijfolie. Veel meer heeft deze salade ook echt niet nodig. Wist je dat we nog veel meer lekkere gezonde salade recepten online hebben staan. Met fruit, zonder fruit en van sla tot kool en met granen. De keuze is reuze! Welke is jouw favoriet?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr rucola
- 250 gr aardbeien
- 2 avocado's
- 1 kleine rode ui
- 100 gr zachte geitenkaas
- 100 gr Italiaanse ham
- 1 el balsamico crème
- 3 takjes basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verdeel de rucola over een mooie schaal. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en wat peper en zout.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en halveer ze. Verwijder de pit uit de avocado’s en snijd deze in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de salade.
Verdeel de Italiaanse ham over de aardbeien salade. Verkruimel de geitenkaas er ook overheen.
Drizzle wat balsamico crème over de salade met aardbeien en garneer met verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in