Zomerstamppot met gerookte kip

Zomerstamppot met gerookte kip

Kunnen we jou altijd wakker maken voor een stamppot, ook in de zomer? Dan is dit recept voor jou! Zomerstamppot met gerookte kip, snijbonen, doperwten, bietjes en knapperige radijsjes. De aardappels stamp je samen met crème fraîche, citroen en dille tot een lekker frisse aardappelpuree. De doperwten en snijbonen kook je kort en stamp je daarna door de puree. Snijd de gerookte kip in plakjes en garneer met de radijsjes en knapperige rucola. Deze zomerstamppot staat in 25 minuten bij jou op tafel.
Zomerstamppot met gerookte kip
Zomerstamppot met gerookte kip

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr gerookte kip
  • 750 gr kruimige aardappels
  • 200 gr doperwten
  • 100 gr snijbonen (gesneden)
  • 50 gr rucola
  • 6 radijsjes
  • 160 gr rode bietenblokjes
  • 7 gr dille
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 250 gr crème fraîche
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove, zoveel gelijk mogelijke, stukken. Doe ze over in een pan en vul de pan met water tot de stukken aardappel net onder water staan. Breng aan de kook, voeg 2 theelepels zout toe en laat de aardappels in 12-14 minuten gaar koken. De aardappels zijn klaar wanneer je er met een vork heel gemakkelijk in kunt prikken. Giet ze af en laat droogstomen met een deksel op de pan.

  2. Breng water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de doperwten en snijbonen in 5-7 minuten gaar. Giet ze af. Snijd ondertussen de radijsjes en gerookte kip in plakjes.

  3. Giet de aardappels af en laat ze een paar minuten droogstomen met een deksel op de pan. Hak de dille fijn. Stamp met een aardappelstamper de aardappels plat tot een puree. Schep de crème fraîche en dille er door en stamp alles goed door elkaar. Breng de aardappelpuree op smaak met, citroensap- en rasp, peper en zout.

  4. Voeg de doperwten, snijbonen, rode bietenblokjes en radijsjes toe aan de puree en meng door. Verdeel de stamppot over de borden, leg de plakjes gerookte kip er bij en garneer met rucola. Eet smakelijk!

Zomerstamppot met gerookte kip
Zomerstamppot met gerookte kip

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Stamppot recepten Aardappel Bieten Kip Hollandse recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (9 stemmen)

16 augustus 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in