
Zomerstamppot met gerookte kip



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 200 gr gerookte kip
- 750 gr kruimige aardappels
- 200 gr doperwten
- 100 gr snijbonen (gesneden)
- 50 gr rucola
- 6 radijsjes
- 160 gr rode bietenblokjes
- 7 gr dille
- 1 citroen (sap en rasp)
- 250 gr crème fraîche
- peper en zout
Zo maak je het
Schil de aardappels en snijd ze in grove, zoveel gelijk mogelijke, stukken. Doe ze over in een pan en vul de pan met water tot de stukken aardappel net onder water staan. Breng aan de kook, voeg 2 theelepels zout toe en laat de aardappels in 12-14 minuten gaar koken. De aardappels zijn klaar wanneer je er met een vork heel gemakkelijk in kunt prikken. Giet ze af en laat droogstomen met een deksel op de pan.
Breng water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de doperwten en snijbonen in 5-7 minuten gaar. Giet ze af. Snijd ondertussen de radijsjes en gerookte kip in plakjes.
Giet de aardappels af en laat ze een paar minuten droogstomen met een deksel op de pan. Hak de dille fijn. Stamp met een aardappelstamper de aardappels plat tot een puree. Schep de crème fraîche en dille er door en stamp alles goed door elkaar. Breng de aardappelpuree op smaak met, citroensap- en rasp, peper en zout.
Voeg de doperwten, snijbonen, rode bietenblokjes en radijsjes toe aan de puree en meng door. Verdeel de stamppot over de borden, leg de plakjes gerookte kip er bij en garneer met rucola. Eet smakelijk!


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan