vegetarisch kookboek

Review De Snelle Vegetariër

Ik ben geen vegetariër, maar ik eet wel vaak vegetarisch. Ik hou gewoon meer van groente, kaas en noten dan van vlees. Ik denk dat ik maximaal 3 keer per week vlees eet en dan neem ik meestal een klein stukje. Behalve als we gaan barbecuen, dan eet ik wel meerdere stukjes vlees of vis.

desnellevegetarier

Ik heb het idee dat steeds meer mensen, minder vlees eten. Het is een bewuste keuze en er zijn ook veel meer vlees vervangers op de markt. Dat vegetarisch eten niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn bewijst Jacinta Bokma in haar boek De Snelle Vegetariër.

de snelle vegetariër

Jacinta is hoofdredacteur van het grootste vegetarische receptenplatform ter wereld www.de vegetariër.nl dat zij ontwikkelde voor Antoinette Hertsenberg. Jacinta noemt zichzelf een verleider, een mooi maker. Maar de bottom line van de Snelle vegetariër is haar idealistische kant. Jacinta wil haar steentje bijdragen aan een betere wereld, een wereld waarin wij bewuster met onze planeet omgaan.

Jacinta bokma

In het boek vind je ruim 120 recepten, die allen binnen een half uur op tafel staan. Het meerendeel zelfs binnen een kwartier, ik geloof er wel in, lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn. Het boek is verdeeld in 8 hoofdstukken waaronder ontbijt, dips & beleg, lunch recepten, budget koken, hoofdgerechten, lekker Hollands, zoet en zelf kruidenmengsels maken. De hoofdstukken beginnen met een korte anekdote, de vormgeving is speels met het handwritten font.

De recepten zijn leuk, vernieuwend en niet al te moeilijk. Bij ieder recept staat aangegeven hoeveel tijd je kwijt bent. Alle ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar in de supermarkt. Mijn oog prijkt al snel op een koude meloensoep, maar ook de gecaramelisseerde uien en de Mexicaanse quesedilla taart trekken mijn aandacht. In het Hollandse hoofdstuk vind ik wentelteefjes, die zijn toch Frans?, maar ook stamppot boerenkool en hutspot. In het zoete deel wordt weinig suiker gebruikt, toch geloof ik meteen dat de recepten lekker zijn. Dadel ijs en bananen roomtaart klinkt mij als muziek in de oren.

vegetarisch kookboek

Ik vind het jammer dat er niet veel foto’s in het boek staan. Ik ben zelf heel visueel ingesteld en kijk eerst plaatjes voordat ik lees. Maar de foto’s die er in staan, laten niets aan de verbeelding over. What you see is what you get!, niet te gestyled en puur in zijn eenvoud.

De Snelle Vegetariër is het logische vervolg op de Dunne Vegetariër en een leuk boek om in je kast te hebben. Lekker veel inspiratie voor doordeweekse recepten en makkelijke maaltijden, ik hou er van!

Titel: De Snelle Vegetariër
Auteur: Jacinta Bokma
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Prijs: € 19,95

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in