fbpx
Menu

Gevulde flensjes met warm fruit

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Als je mijn blog regelmatig leest weet je dat ik een enorme liefde heb voor pannenkoeken. Ik eet ze bij het ontbijt, als hoofdgerecht en ook in nagerechten. Op de Hotelschool maakte ik vaak geflambeerde flensjes met kaneelijs maar deze gevulde flensjes met ricotta mousse is ook super lekker en niet moeilijk om te maken. Ideaal voor tijdens de feestdagen. Het warme rode fruit geeft het nagerecht een extra kerstig tintje.


Ingredienten voor 4 personen

100 gr bloem
2 eieren
2 dl melk
Snuf zout
150 gr rood fruit
250 ml slagroom
250 gr ricotta
Zeste van 1 citroen
50 gr + 1 el suiker
1 el water
Boter om in te bakken
Poedersuiker

Zo maak je het
De flensjes kan je al van te voren maken. Maak een flensjes beslag door de bloem, de eieren en de melk te mengen met een garde. Voeg een snuf zout toe.

Verhit een klontje boter in een klein pannetje. Voeg een lepel beslag toe en bak de flensjes aan weerszijden. Let er op dat de flensjes niet te dik zijn en bak ze niet te bruin. Leg ze apart of bewaar ze in de koelkast met folie er over.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng in een andere kom de ricotta los en voeg de citroenzeste toe. Spatel de slagroom door de ricotta. Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Verwarm het rode fruit met een el water en een el suiker in een steelpan.

Doe de mousse in een spuitzak en verdeel de vulling over het midden van het flensje. Vouw de randen om en leg het flensje op het bord. Verdeel het warme fruit over de flensjes en garneer het met poedersuiker.

  • Bewaar
  • Reageer
  • Print

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Sander
    27 november 2014 om 11:29

    Hallo,

    Hoeveel tijd kost het maken van dit gerecht?

    Groetjes,

    Sander

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 november 2014 om 16:06

    Een minuut of 20 wel.

    Beantwoorden
  • geeske
    11 oktober 2014 om 09:55

    heerlijk!!
    ik ga het maken,
    lijkt me echt lekker!

    Beantwoorden
  • geeske
    11 oktober 2014 om 09:54

    heerlijk!!
    ik heb het gisteren gemaakt!

    Beantwoorden
  • Foodloveandhappiness
    2 december 2012 om 21:50

    Hmm lijkt me lekker!

    Beantwoorden
  • Judith
    2 december 2012 om 16:31

    Ik krijg er heeel veel zin in:)

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 december 2012 om 18:30

    Het is ook echt super lekker ;)

    Beantwoorden
  • Anke
    2 december 2012 om 15:16

    Kan zeker smaken, een lekkere pannenkoek...

    Beantwoorden
  • Bianca
    2 december 2012 om 11:47

    krijg hier zo'n trek in!\nPerfect voor deze zondag

    Beantwoorden
  • Laura's Bakery
    2 december 2012 om 09:39

    Ohhh maar dat ziet er lekker uit! Top begin van de feestmaand :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen