Foe Yong Hai
Foe yong hai heb je vast wel eens gegeten bij de Chinees. Het is echt een Chinese klassieker en wordt vaak gegeten bij bami of nasi. Het is een ei gerecht, met zoetzure saus. Meestal wordt Foe yong hai vegetarisch gemaakt, met veel groenten, maar je kan ook kip of garnalen toevoegen. Zelf Foe yong hai maken is echt heel makkelijk. Maak er bami goreng en babi pangang bij en je hebt een heerlijke Chinese rijsttafel. Ga jij dit recept zelf maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 eieren
- 1 teentje knoflook
- 200 gr witte kool
- 1 grote wortel
- 1 rode paprika
- 3 st. lente ui
- 50 gr taugé
- Peper en zout
- Olijfolie
Zoetzure saus
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 70 gr tomatenpuree (uit blik)
- 1 el sojasaus
- 1,5 el gembersiroop
- 2 el witte wijnazijn
- 100 ml water
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Begin met het maken van de omelet. Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.
Was de witte kool, wortel, de paprika en de lente uitjes en snijd dit in kleine stukjes of reepjes. Voeg de groenten bij de knoflook en bak dit kort mee. Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit ook mee.
Kluts de eieren los met wat peper en zout in een kom en giet dit op de groente. Je kan een grote omelet maken, of een paar kleintjes. In dat laatste geval, maak je een klein hoopje van de gewokte groenten en hier giet je wat ei op.
Bak de omelet nu in 5 tot 8 minuten aan weerszijden goudbruin. Hoe dikker hij is, hoe langer het duurt.
Zoet Zure Saus
Voor de saus hak je de knoflook fijn en snipper je het uitje. Fruit dit aan in wat olijfolie in een steelpannetje. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee. Door verhitting ontzuurt de puree en krijgt hij een zoetere smaak. Voeg de gembersiroop, de sojasaus, de azijn en het water toe.Breng het al roerend aan de kook. Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout. Is de saus nog te dik, voeg dan wat extra water toe.
Serveer de Foe yong hai met de zoetzure saus en eventueel wat rijst.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.