Nasi Goreng

Het is weer woensdag en dus heb ik weer een makkelijke maaltijd voor jullie. Nasi Goreng is een ideaal gerecht voor doordeweeks. Ook als je veel eters krijgt is dit makkelijk om te maken. Binnen een handomdraai heb je een enorme pan gebakken rijst met groente en ei gemaakt.

Je kan de rijst al van te voren koken en bewaren in de koelkast. En uiteraard kan je ook kiezen voor een kant en klare nasi kruidenmix, dat maakt het nog makkelijker. Ik heb zelf een enorme kruiden stash, dus heb gewoon wat bij elkaar gezocht. Ik maakte deze nasi goreng met een gebakken ei en serveerde er saté bij. Je kan ook kip of varkensvlees aan de nasi toevoegen, dan heb je helemaal een complete maaltijd. O en als je slim bent, maak je extra veel, kan je het de dag erna nog een keertje eten.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
300 gr basmati rijst
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 prei
50 gr taugé
100 gr diepvries erwten
1 tl korianderzaad
1 tl laos
1/2 tl komijn
1 tl kurkuma
2 el ketjap
2 tl sambal
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de rijst gaar in water met zout. Dit kan je ook van te voren doen.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de prei en snij deze in ringen. Fruit dit geheel aan in wat olijfolie.

Voeg nu alle droge specerijen toe en verhit deze kort. Door verhitting komen de smaken vrij.

Was de paprika en snij deze in blokjes. Voeg ze bij de uien.

nasi goreng met ei

Voeg vervolgens de diepvrieserwten en de taugé erbij en roerbak de groenten kort.

Voeg tenslotte beetje bij beetje de gekookte rijst toe en meng het geheel goed door elkaar.

Breng de nasi op smaak met sambal en ketjap en eventueel nog wat zout.

gebakken rijst

Bak in een aparte pan een ei, je kan ook meerdere eieren tegelijk bakken. De nasi is nu klaar om geserveerd te worden.

Serveer je nasi goreng met het ei of met een lekkere babi pangang erbij.

babi pangang

 

Video: Unboxing De Broodbakshop
Overnight Oats - Gezond ontbijt
Bewaar
21 Comments
  • Benthe

    21 december 2016 at 12:30 Beantwoorden

    Lekker recept Pauline! Ik had een restje rijst over van gisteren, dus met wat ik in huis had een versie van dit recept gemaakt. Kruiden waren perfect 🙂

  • De Witt

    29 februari 2016 at 07:40 Beantwoorden

    Rijst moet koud zijn.

    • Roelof Smit

      10 oktober 2016 at 16:09 Beantwoorden

      Ik heb de nasi nog nooit zo gemaakt maar dit overtreft alles, wat een smaak, dit is een blijver!

  • Serena Verbon

    11 november 2015 at 14:59 Beantwoorden

    Iedereen maakt zijn nasi goreng weer op zijn eigen manier, maar ik zou dit persoonlijk Hollandse Nasi noemen, hihi.

  • Belinda

    8 november 2015 at 10:26 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nAl een tijdje kom ik op jouw website; en probeer regelmatig recepten van je uit.. Zo ook deze; en het was echt heerlijk!\r\nIk vroeg me af.. Wat voor soort ketjap doe jij in deze nasi?\r\n\r\nGroetjes!

  • Mirjam

    7 januari 2015 at 18:36 Beantwoorden

    Het was heel lekker (ik serveerde er groentenballetjes bij) Dank voor het recept!

  • Yvette

    4 november 2014 at 13:08 Beantwoorden

    Deze ga ik vanavond maken, ben benieuwd!

  • Barbara Metz

    3 november 2014 at 13:29 Beantwoorden

    In Indonsia gebruiken we geen olijfolie,omdat er geen olijven groeien in dat land. Het gerecht krijgt een andere smaak,vind ik.\r\nHet is wél lekker(der) om cocosolie te gebruiken,een eetlepel is voldoende.\r\nBedenk me nu dat over smaak valt niet te twisten,maar wil het ff vermeld hebben.\r\nVerder geen kriek op uw recepten,hoor! Fijne dag

  • femmy dijkstra

    30 oktober 2014 at 19:07 Beantwoorden

    Vandaag die heerlijke nasi gegeten, heb er nog wat champignons en ontbijtspek bij gedaan echt heel lekker!\r\nDank je wel voor dit super recept.

  • femmy dijkstra

    30 oktober 2014 at 19:03 Beantwoorden

    Vandaag die heerlijke nasi gegeten, heb er nog wat champignons en ontbijtspek echt heel lekker!\r\nDank je wel voor dit super recept.

  • Eline

    24 januari 2014 at 08:04 Beantwoorden

    Gisteren deze lekkere nasi gegeten maar dan met quinoa. Nu een van mijn favoriete quinoa receptjes!!

  • Floor en Tom

    14 oktober 2013 at 21:46 Beantwoorden

    Super lekker recept! bedankt

  • toontje m

    4 oktober 2013 at 13:39 Beantwoorden

    gister gemaakt erg lekker voor herhaling vatbaar met gr toon

  • Piet Pelle

    12 september 2013 at 21:49 Beantwoorden

    En het was heerlijk..

  • Piet Pelle

    11 september 2013 at 16:44 Beantwoorden

    Toevallig zeg, ik zit net te bedenken om morgen nasi met gebakken te maken en ik zie dit recept, dit recept ga ik morgen eens proberen, sate erbij en een lekker eitje, mmm

  • Dita

    11 september 2013 at 12:10 Beantwoorden

    Gister net nasi gehad, lekker!

  • MySimplySpecial

    11 september 2013 at 11:23 Beantwoorden

    Dat heb ik lang niet gegeten!

  • Stacey

    11 september 2013 at 09:46 Beantwoorden

    Jum dat ziet er precies zo uit als dat mijn moeder het maakt! Ga ik van de week ook maar weer eens maken, bedankt voor het recept.

Plaats een reactie