Rode Pesto

Rode Pesto

Rode pesto is het zusje van groene pesto. En onderschat dit zusje niet want het is minstens zo lekker. Op de een of andere manier wordt rode pesto veel minder gebruikt dan groene. En dat is jammer, want het is heerlijk op een stokbroodje, in een pasta pesto of in een kom tomatensoep. De rode pesto is nog voedzamer ook want er wordt groente aan toegevoegd, tomaat en paprika. Ben je al overtuigd om zelf een keer rode pesto te maken?

Rode Pesto
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 100 gr zongedroogde tomaatjes
  • 2 gegrilde paprika's (uit een pot)
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.

  2. Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot een gladde massa. Is de pesto nog te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe.

  3. Breng de rode pesto op smaak met peper en zout. Bewaar het in een schone pot, max. 3 dagen in de koelkast.

Rode Pesto

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (17 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Pesto Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in