
Rode Pesto
Rode pesto is het zusje van groene pesto. En onderschat dit zusje niet want het is minstens zo lekker. Op de een of andere manier wordt rode pesto veel minder gebruikt dan groene. En dat is jammer, want het is heerlijk op een stokbroodje, in een pasta pesto of in een kom tomatensoep. De rode pesto is nog voedzamer ook want er wordt groente aan toegevoegd, tomaat en paprika. Ben je al overtuigd om zelf een keer rode pesto te maken?


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 100 gr zongedroogde tomaatjes
- 2 gegrilde paprika's (uit een pot)
- 2 teentjes knoflook
- 30 gr pijnboompitten
- 30 gr Parmezaan
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot een gladde massa. Is de pesto nog te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe.
Breng de rode pesto op smaak met peper en zout. Bewaar het in een schone pot, max. 3 dagen in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan