Rode Pesto
Rode pesto is het zusje van groene pesto. En onderschat dit zusje niet want het is minstens zo lekker. Op de een of andere manier wordt rode pesto veel minder gebruikt dan groene. En dat is jammer, want het is heerlijk op een stokbroodje, in een pasta pesto of in een kom tomatensoep. De rode pesto is nog voedzamer ook want er wordt groente aan toegevoegd, tomaat en paprika. Ben je al overtuigd om zelf een keer rode pesto te maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 100 gr zongedroogde tomaatjes
- 2 gegrilde paprika's (uit een pot)
- 2 teentjes knoflook
- 30 gr pijnboompitten
- 30 gr Parmezaan
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot een gladde massa. Is de pesto nog te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe.
Breng de rode pesto op smaak met peper en zout. Bewaar het in een schone pot, max. 3 dagen in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.