Menu
triple-chocolate-cupcakes-710x380.jpg

Triple chocolate cupcakes

Cupcakes op tv, op internet, in winkels, op blogger op t – shirts, echt overal zie je deze kleine heerlijkheden voorbij komen. Niet dat ik daar problemen mee heb, integendeel, ik ben er gek op! En waar ik ook gek op ben is chocola! Daarom een cupcake met niet twee máár drie keer zoveel chocolade, hemels! Een lekkere donkere chocolade cake met stukjes echte chocolade en alsof dat nog niet genoeg is, een chocolade topping erop!

Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1 el cacao
80 gr pure chocolade
250 gram meringue botercrème (Recept)

Bereidingswijze
Laat 30 gr chocolade au bain marie smelten of in de magnetron. Hak de resterende chocolade in kleine stukjes. Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en de cacao en spatel dit door het beslag. Spatel de stukjes chocolade door het beslag en giet het beslag in de cupcake vormpjes. Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.

Maak de merinque botercrème volgens het recept en mix de gesmolten chocolade door de crème. Zorg dat de chocola goed in de massa opgenomen wordt.

Als de cupcakes afgekoeld zijn, smeer je een dikke laag van de crème op de cupcake. Deze bestrooi je vervolgens met choco snippers of choco balletjes. Hemels is het!

triple chocolate cupcakes

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan