Menu

Basisrecept voor cake

Een tijdje terug ben ik begonnen met het delen van basisrecepten. Ik ben begonnen met het basisrecept voor een homemade bolognesesaus en nu is het basisrecept voor cake aan de beurt. Het recept voor bolognesesaus was goed ontvangen, dus we zullen vaker basisrecepten met je delen op de donderdag. En nu is het tijd voor een basis bakrecept. Want het basisrecept voor cake moet je gewoon onder de knie hebben toch? En het is helemaal niet zo moeilijk. Dat geldt eigenlijk voor alle basisrecepten. Ze zijn niet moeilijk om te maken, je moet alleen net even weten hoe. En daar zijn wij voor! Met dit basisrecept voor cake bak jij vanaf nu altijd de perfecte cake.

Basisrecept voor cake

Met dit basisrecept voor cake kun je alle kanten op. Je kunt hem lekker naturel laten, maar het is ook leuk om te experimenteren. Voeg chocola of fruit toe. Maak er een marmercake van of voeg kokos toe voor een tropische twist. Vanuit de basis kun je de meest lekkere creacties maken. Sla dit recept op in je Favorieten. Maak bijvoorbeeld een lijstje aan met Basisrecepten, zodat je deze altijd makkelijk terug kunt vinden.

1 cake van 24cm

Ingrediënten voor 8 pers.

  • 200 gr zachte roomboter
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Materialen

  • Cakevorm 24 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

  2. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker romig en luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng deze totdat ze goed zijn opgenomen. Voeg het bakmeel toe en een snuf zout en mix het nog even kort.

  3. Als alles gemengd is, is het cakebeslag klaar. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Ik gebruik hiervoor altijd een bakspray.

  4. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Wordt hij te donker aan de bovenkant? dek de cake dan af met een stukje aluminiumfolie. Laat de cake iets afkoelen en stort hem dan op een rooster. Bewaar de cake buiten de koelkast verpakt in aluminiumfolie. Invriezen kan eventueel ook.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.