Basisrecept voor cake
Een tijdje terug ben ik begonnen met het delen van basisrecepten. Ik ben begonnen met het basisrecept voor een homemade bolognesesaus en nu is dit cake recept aan de beurt. Het recept voor bolognesesaus was goed ontvangen, dus we zullen vaker basisrecepten met je delen op de donderdag. En nu is het tijd voor een basis bakrecept. Want het basisrecept voor cake moet je gewoon onder de knie hebben toch? En het is helemaal niet zo moeilijk. Dat geldt eigenlijk voor alle basisrecepten. Ze zijn niet moeilijk om te maken, je moet alleen net even weten hoe. En daar zijn wij voor! Met dit basisrecept voor cake bak jij vanaf nu altijd de perfecte cake.
Cake recept
Met dit cake recept kun je alle kanten op. Je kunt hem lekker naturel laten, maar het is ook leuk om te experimenteren. Voeg chocola of fruit toe. Maak er een marmercake van of voeg kokos toe voor een tropische twist. Vanuit de basis kun je de meest lekkere creacties maken. De basis is natuurlijk een goede vorm, wij gebruiken zelf al jaren met veel plezier deze cakevorm.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 pers.
- 200 gr zachte roomboter
- 200 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker romig en luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng deze totdat ze goed zijn opgenomen. Voeg het bakmeel toe en een snuf zout en mix het nog even kort.
Als alles gemengd is, is het cakebeslag klaar. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Ik gebruik hiervoor altijd een bakspray.
Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Wordt hij te donker aan de bovenkant? dek de cake dan af met een stukje aluminiumfolie. Laat de cake iets afkoelen en stort hem dan op een rooster. Bewaar de cake buiten de koelkast verpakt in aluminiumfolie. Invriezen kan eventueel ook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in