gezonde cake

Basisrecept voor cake

Een tijdje terug ben ik begonnen met het delen van basisrecepten. Ik ben begonnen met het basisrecept voor een homemade bolognesesaus en nu is dit cake recept aan de beurt. Het recept voor bolognesesaus was goed ontvangen, dus we zullen vaker basisrecepten met je delen op de donderdag. En nu is het tijd voor een basis bakrecept. Want het basisrecept voor cake moet je gewoon onder de knie hebben toch? En het is helemaal niet zo moeilijk. Dat geldt eigenlijk voor alle basisrecepten. Ze zijn niet moeilijk om te maken, je moet alleen net even weten hoe. En daar zijn wij voor! Met dit basisrecept voor cake bak jij vanaf nu altijd de perfecte cake.

Cake recept

Met dit cake recept kun je alle kanten op. Je kunt hem lekker naturel laten, maar het is ook leuk om te experimenteren. Voeg chocola of fruit toe. Maak er een marmercake van of voeg kokos toe voor een tropische twist. Vanuit de basis kun je de meest lekkere creacties maken. De basis is natuurlijk een goede vorm, wij gebruiken zelf al jaren met veel plezier deze cakevorm.

ingrediënten voor cake met bosvruchten
cake recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 pers.

  • 200 gr zachte roomboter
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

  2. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker romig en luchtig. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng deze totdat ze goed zijn opgenomen. Voeg het bakmeel toe en een snuf zout en mix het nog even kort.

  3. Als alles gemengd is, is het cakebeslag klaar. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Ik gebruik hiervoor altijd een bakspray.

  4. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Wordt hij te donker aan de bovenkant? dek de cake dan af met een stukje aluminiumfolie. Laat de cake iets afkoelen en stort hem dan op een rooster. Bewaar de cake buiten de koelkast verpakt in aluminiumfolie. Invriezen kan eventueel ook.

gezonde cake
cake met kwark

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (20 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in