Rode curry rijstsoep

Rijstsoep met kip

Houd je van een beetje pit? Dan is deze rijstsoep echt iets voor jou. Je maakt hem lekker snel door alles in 1 pan te maken. En door de rijst is het een echte maaltijdsoep. Currysoep is heel populair in Thailand. Ze maken de soep van allerlei soorten currypasta. Je kunt je thuis enorm gaan uitsloven, door zelf een currypasta te maken. Maar zo doordeweeks heb je daar natuurlijk helemaal geen tijd voor, gebruik daarom gewoon je favoriete potje of zakje uit de winkel (wij zijn fan van de kruidenpasta’s van Fairtrade Original). Om deze rode curry rijstsoep nog wat extra body te geven bak ik vooraf kippendijen lekker knapperig bruin in een koekenpan! Snijd ze daarna in reepjes en garneer de soep er mee!

Rode currypasta

Ik gebruikte voor deze soep een rode currypasta. Het is een beetje zelf testen welke hoeveelheid je het lekkerste vindt. Dat is voor iedereen heel persoonlijk. Je kan beter met 1 lepel beginnen en dan extra toevoegen. Wanneer je bang bent dat je weer een potje in de koelkast hebt staan: je kunt de pasta ook heel goed voor een stoofschotel gebruiken en bijvoorbeeld kip of rundvlees in gaar stoven. En wanneer je op dreef bent kun je natuurlijk ook een keertje een gele currysoep  maken. Dit recept is een aanrader.  Vervang de tomaten dan voor kokosmelk en gebruik een gele currypasta.

Rode curry rijstsoep
Rode curry rijstsoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 240 gr zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 el rode currypasta
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 gr kippendijfilets
  • 600 ml kippenboullion
  • 2 limoenen
  • 3 takjes koriander
  • Chilipeper en zout
  • olie

Zo maak je het

  1. Dep de kip droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. Laat 5-10 minuutjes staan. 

  2. Snijd ondertussen de uien en tenen knoflook fijn. 

  3. Verhit olie in een soeppan, bak de stukken kippendijen rondom mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.

  4. Doe de fijngehakte ui en knoflook in een soeppan en bak ze lichtbruin. Voeg de rode currypasta toe en bak 2 minuten mee. Schenk de blikjes tomaten en kippenbouillon erbij, roer door en breng langzaam aan de kook. Voeg de rijst toe. Leg de deksel op de pan en laat de rijst in 10 minuten zachtjes garen. Breng verder op smaak met zout en chilipeper. 

  5. Hak de korianderblaadjes grof en snijd de kip in reepjes. Verdeel de soep over de de soepborden of kommen. Garneer met koriander. Snijd de limoenen in plakjes en serveer in de soepborden of kommen, zodat iedereen zelf de soep verder op smaak kan brengen. Bestrooi met wat chilipeper om de soep nog wat extra pit te geven. 

Rode curry rijstsoep
Rode curry rijstsoep

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Kip Rijst Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in