Menu

Rode curry rijstsoep met kip

Houd je van een beetje pit? Dan is deze rijstsoep echt iets voor jou. Je maakt hem lekker snel door alles in 1 pan te maken. En door de rijst is het een echte maaltijdsoep. Currysoep is heel populair in Thailand. Ze maken de soep van allerlei soorten currypasta. Je kunt je thuis enorm gaan uitsloven, door zelf een currypasta te maken. Maar zo doordeweeks heb je daar natuurlijk helemaal geen tijd voor, gebruik daarom gewoon je favoriete potje of zakje uit de winkel (wij zijn fan van de kruidenpasta’s van Fairtrade Original). Om deze rode curry rijstsoep nog wat extra body te geven bak ik vooraf kippendijen lekker knapperig bruin in een koekenpan! Snijd ze daarna in reepjes en garneer de soep er mee!

Rode currypasta

Ik gebruikte voor deze soep een rode currypasta. Het is een beetje zelf testen welke hoeveelheid je het lekkerste vindt. Dat is voor iedereen heel persoonlijk. Je kan beter met 1 lepel beginnen en dan extra toevoegen. Wanneer je bang bent dat je weer een potje in de koelkast hebt staan: je kunt de pasta ook heel goed voor een stoofschotel gebruiken en bijvoorbeeld kip of rundvlees in gaar stoven. En wanneer je op dreef bent kun je natuurlijk ook een keertje een gele currysoep  maken. Dit recept is een aanrader.  Vervang de tomaten dan voor kokosmelk en gebruik een gele currypasta.

4 personen

Ingrediënten

  • 240 gr zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 3 takjes koriander
  • 2 limoenen
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 el rode currypasta
  • 2 blikjes pomodorini tomaten of tomatenblokjes
  • 300 gr kippendijfilets
  • 600 ml kippenboullion
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el boter
  • 1 el olie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  1. Dep de kip droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. Laat 5-10 minuutjes staan. 

  2. Snijd ondertussen de uien en tenen knoflook fijn. 

  3. Verhit olie en boter in een soeppan, bak de stukken kippendijen rondom mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.

  4. Doe de fijngehakte ui en knoflook in een soeppan en bak ze lichtbruin. Voeg de rode currypasta toe en bak 2 minuten mee. Schenk de blikjes tomaten en kippenbouillon erbij, roer door en breng langzaam aan de kook. Voeg de rijst toe. Leg de deksel op de pan en laat de rijst in 10 minuten zachtjes garen. Breng verder op smaak met zout en peper. 

  5. Hak de korianderblaadjes grof en snijd de kip in reepjes. Verdeel de soep over de de soepborden of kommen. Garneer met koriander. Snijd de limoenen in plakjes en serveer in de soepborden of kommen, zodat iedereen zelf de soep verder op smaak kan brengen. Bestrooi met wat chilivlokken om de soep nog wat extra pit te geven. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.