Menu

Thaise Currysoep met linzen

Een lekker hartverwarmend soepje kunnen we wel gebruiken toch in deze koude en grauwe wintermaanden toch?. Daarom deel ik vandaag het recept voor een Thaise currysoep met linzen met jullie. Heel gemakkelijk om te maken en lekker voedzaam door de rode linzen. Ik gebruik hiervoor gewoon een kant en klare currypasta. Er is een tijd geweest dat ik dit soort dingen allemaal zelf maakte, maar nu Merlijn er is (en een tweede op komst) mag het van mij allemaal nog sneller en makkelijker. Herkenbaar? Bovendien zijn er echt hele goede currypasta’s zonder rommel te vinden in de supermarkt van het merk Fairtrade Original. Gebruik jij ook wel eens kant en klare currypasta’s?

Ik gebruik hiervoor een kant en klare currypasta van Fairtrade Original. Er is een tijd geweest dat ik dit soort dingen allemaal zelf maakte, maar nu Merlijn er is (en straks een tweede op komst) mag het van mij allemaal nog sneller en makkelijker.

Wat is Fairtrade?

Ik gebruik dus vaak de kruidenpasta’s en andere producten van Fairtrade Original. Maar wat doen zij nou precies? Fairtrade Original is een foodmerk met een missie: ‘eerlijk eten en drinken bereikbaar te maken voor iedereen’. Met hun Fairtrade en vaak ook biologische producten in de supermarkt ontvangen de boeren en producenten (in dit geval uit Afrika, Azië en Latijns Amerika) een eerlijke prijs voor hun producten. Dat vind ik al een grote plus. Dit klinkt heel logisch maar dat is het niet. Vaak krijgt een producent maar heel weinig voor zijn of haar product.  Maar net zo belangrijk vind ik de kwaliteit van de producten. Als de boer een betere prijs ontvangt, kan hij ook een beter product leveren. In deze producten vind je alleen de beste ingrediënten en geen onnodige kunstmatige toevoegingen en 100% plantaardig. Plus ze zorgen dat het zo vers mogelijk verpakt wordt zodat de originele smaken goed bewaard blijven. Ik ben fan!

Zo spicy als je zelf wilt

Ik ben zelf niet echt een diehard als het gaat om pittig eten. Ik kan niet zoveel hebben zeg maar. Houd je er wel van, voeg dan gerust wat meer currypasta toe of een pittigere variant. Dit soepje is door de kokosmelk in ieder geval lekker mild en romig. Ik gebruik altijd kippenbouillon omdat ik dat het lekkerste vindt, maar heb je het liever vegan dan kan je uiteraard ook groentebouillon toevoegen. Is deze currysoep een favorietje? Bewaar hem dan in je persoonlijke account, dan kan je het recept makkelijk terugvinden. Aanmelden is gratis en kan hier.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Lekker met

  • Chilipeper
  • Verse koriander

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de Fairtrade currypasta toe en bak deze kort mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij.

  2. Spoel de rode linzen af onder de kraan en voeg ze samen met de bouillon en de kokosmelk bij de ui.

  3. Laat de currysoep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Zodra de linzen zacht zijn, is de soep klaar.

  4. Pureer de currysoep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met het sap van een halve limoen en wat peper en zout.

  5. Garneer de soep eventueel met reepjes chilipeper en vers gehakte koriander.

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.