Zalm in filodeeg
Ziet deze zalm in filodeeg er niet indrukwekkend uit? Het leuke aan dit gerecht is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken. Ideaal om voor meerdere mensen te maken en heel erg lekker.
Zalm recept oven
Je bereidt dit zalm recept in de oven. Je kunt het beste een grote moot zalm kopen. Dan krijg je nou eenmaal het beste resultaat. Samen met wat lekkere bijgerechten is deze zalm in filodeeg echt een feest op tafel. Ideaal voor de feestdagen toch? PS wil je het jezelf nog makkelijker maken? Je kunt de zalm in filodeeg al van tevoren voor de helft afbakken. Als de gasten er zijn doe je de rest!
Ook met bladerdeeg is deze zalm erg lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote moot zalm (800 gr)
- 5 grote vellen filodeeg
- 50 gr roomkaas
- 600 gr verse spinazie
- 1/2 citroen
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- Verse kruiden (ter garnering)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Fruit de ui en de knoflook met wat olijfolie aan in een wok.
Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en wok het even kort. Het gaat erom dat de spinazie geslonken is.
Breng de spinazie royaal op smaak met peper en zout en laat het vervolgens in een vergiet goed uitlekken. Je kunt de spinazie iets laten afkoelen en zelfs even goed uitknijpen.
Meng de uitgelekte spinazie met de roomkaas en de rasp van de citroen en breng eventueel nog wat op smaak met extra zout en peper.
Leg een vel filodeeg op je werkblad en bestrijk deze met wat olie. Leg vervolgens het volgende vel erop en herhaal de voorgaande stappen. Zorg dat je vier laagjes op elkaar hebt. Het extra vel bewaar je voor de bovenkant.
Verdeel de spinazie over het filodeeg. Laat wat ruimte van beide uiteinden vrij zodat je het filodeeg straks goed kunt inpakken.
Verwijder eventueel het vel van de zalm en leg vervolgens de moot op de spinazie. Kruid de zalm met peper en zout en besprenkel met wat citroensap.
Dek de zalm af met het overgebleven fel filodeeg. Bestrijk deze wederom met wat olie.
Vouw de buitenste zijdes (rechts en links) eerst naar binnen. Vouw de resterende lappen nu over elkaar heen.
Bestrijk het filodeeg wederom met wat olijfolie. Keer om en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de zalm in filodeeg in ongeveer 20 tot 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in