linzensalade recept

Salade met linzen en tomaat

Ik ben gek op zongedroogde tomaatjes. Gewoon zo uit een potje.. wanneer ze in een recept staan hengel ik er altijd eerst een paar uit het potje. Hoe mensen zich ook keurig kunnen houden aan 3 zongedroogde tomaatjes in een recept is mij een raadsel. Naast de zongedroogde tomaatjes in een potje, kun je ook semi zongedroogde tomaatjes kopen. Nog lekkerder! Ook deze zijn gemarineerd en kun je meestal in het schap bij de verse olijven vinden. In deze salade met linzen heb ik niet alleen zongedroogde tomaatjes verwerkt maar ook kerstrostomaatjes. En erbij geitenkaas, je kunt ook feta gebruiken of zoiets als een blauwaderkaas, nou klinkt goed toch?

Linzen koken

De linzen kook je in een stoofpan. Het is ook eigenlijk een stoofgerecht. De linzen kook je in 20 minuten gaar. Voordat je aan de slag gaat controleer je even wat voor een soort linzen je hebt. Ik gebruikte groene linzen. Linzen uit een blik zijn niet geschikt voor dit recept, na 20 minuten blijft er niets meer van de linzen over, dat is echt niet lekker. Koop dus gedroogde linzen. Eerst fruit je een ui en knoflook in de stoofpan, daarna voeg je de linzen toe, de kerstomaatjes en dan stoof je alles met bouillon in 20 minuutjes gaar. Laat een beetje afkoelen, voeg de semi gedroogde tomaatjes aan het linzensalade recept toe en verkruimel de geitenkaas er over. Lekker met boerenbrood!

linzensalade recept
linzensalade recept

Ingrediënten voor 4 personen
125 gr groene (gedroogde) linzen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
500 ml groentebouillon
4 takjes trostomaten
10 semi gedroogde tomaatjes
10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd
150 gr verse geitenkaas
4 takjes verse tijm
Peper en zout naar smaak
2 el olijfolie
Eventueel: boerenbrood voor erbij

Zo maak je het
Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2-4 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Leg de trostomaatjes en 2 takjes verse tijm er tussen. Bestrooi met peper en zout en giet de groentebouillon er over. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten staan.

Schep de linzen salade op de borden, leg op elk bord een takje met de trostomaatjes. Verdeel over elk bord de semi gedroogde tomaatjes, olijven en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met peper en zout en nog wat verse tijm.

Lekker met boerenbrood

linzensalade recept
linzensalade recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Geitenkaas Linzen Tomaat Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in