
Salade met linzen en tomaat
Ik ben gek op zongedroogde tomaatjes. Gewoon zo uit een potje.. wanneer ze in een recept staan hengel ik er altijd eerst een paar uit het potje. Hoe mensen zich ook keurig kunnen houden aan 3 zongedroogde tomaatjes in een recept is mij een raadsel. Naast de zongedroogde tomaatjes in een potje, kun je ook semi zongedroogde tomaatjes kopen. Nog lekkerder! Ook deze zijn gemarineerd en kun je meestal in het schap bij de verse olijven vinden. In deze salade met linzen heb ik niet alleen zongedroogde tomaatjes verwerkt maar ook kerstrostomaatjes. En erbij geitenkaas, je kunt ook feta gebruiken of zoiets als een blauwaderkaas, nou klinkt goed toch?
Linzen koken
De linzen kook je in een stoofpan. Het is ook eigenlijk een stoofgerecht. De linzen kook je in 20 minuten gaar. Voordat je aan de slag gaat controleer je even wat voor een soort linzen je hebt. Ik gebruikte groene linzen. Linzen uit een blik zijn niet geschikt voor dit recept, na 20 minuten blijft er niets meer van de linzen over, dat is echt niet lekker. Koop dus gedroogde linzen. Eerst fruit je een ui en knoflook in de stoofpan, daarna voeg je de linzen toe, de kerstomaatjes en dan stoof je alles met bouillon in 20 minuutjes gaar. Laat een beetje afkoelen, voeg de semi gedroogde tomaatjes aan het linzensalade recept toe en verkruimel de geitenkaas er over. Lekker met boerenbrood!


Ingrediënten voor 4 personen
125 gr groene (gedroogde) linzen
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
500 ml groentebouillon
4 takjes trostomaten
10 semi gedroogde tomaatjes
10 groene olijven (zonder pit), gehalveerd
150 gr verse geitenkaas
4 takjes verse tijm
Peper en zout naar smaak
2 el olijfolie
Eventueel: boerenbrood voor erbij
Zo maak je het
Verhit de olijfolie in een stoofpan. Fruit de ui en knoflook 2-4 minuten. Voeg de linzen toe en bak 2 minuten mee. Leg de trostomaatjes en 2 takjes verse tijm er tussen. Bestrooi met peper en zout en giet de groentebouillon er over. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en laat nog 20 minuten staan.
Schep de linzen salade op de borden, leg op elk bord een takje met de trostomaatjes. Verdeel over elk bord de semi gedroogde tomaatjes, olijven en verkruimel de geitenkaas er over. Bestrooi met peper en zout en nog wat verse tijm.
Lekker met boerenbrood



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan