Gangmakers
Roze koeken zijn heerlijk, maar heb jij al eens gangmakers geproefd? Dit ronde roombotercakeje wordt gevuld met frambozenjam en na het bakken geglazuurd met een heerlijk laagje chocolade. De ideale verwen-koek om zelf te bakken. Ook superleuk om samen met de kids te maken! De truc is om ze in een muffinvorm te bakken, dan worden ze perfect rond. Wil je zien hoe we dit recept voor gangmakers maken? Bekijk dan hier onze video op Instagram.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Deeg (voor 12 koekjes)
- 75 gr witte kristalsuiker
- 150 gr ongezouten roomboter (koud!)
- 225 gr bloem
- 75 gr frambozenjam
Cakebeslag
- 100 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 100 gr suiker
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 1 snuf zout
Ingrediënten
- 125 gr pure chocolade
- 50 gr witte chocolade
Materiaal
- muffinvorm
- spuitzak
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng voor het deeg de koude boter met de bloem en de suiker tot een samenhangend deeg. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een grote lap van maximaal 4 mm dikte. Steek rondjes uit met een uitsteker even groot als je muffinvorm. Vet de muffinvorm in met een bakspray en leg de deegrondjes op de bodem. Druk iets aan.
Verdeel over ieder stukje deeg een theelepel frambozenjam. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix voor het cakebeslag de boter samen met de suiker romig en luchtig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig zijn opgenomen. Mix tenslotte op lage snelheid het bakmeel samen met het zout door het beslag. Mix nog even kort door. Doe het beslag in een spuitzak.
Spuit een ring om de frambozenjam. Bak de koeken in 20 minuten af op 175 graden (boven,- en onderwarmte). Laat ze even afkoelen in de vorm, haal ze er dan voorzichtig uit en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Smelt de pure chocolade. Dip de koeken erin en laat de chocolade iets uitharden.
Smelt de witte chocolade in een spuitzakje. Dit gaat heel eenvoudig door de spuitzak in een glas met gekookt water te plaatsen. Drizzle de witte chocolade over de koeken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in