Caesar salade - Salades en dressings maken

Caesar salade

Een caesar salade staat bij menig restaurant op de kaart, maar wist je dat je deze ook gemakkelijk zelf kunt maken? Een klassieke caesar salade bestaat uit romaine sla met gekookte eitjes, croutons, Parmezaanse kaas en een speciale dressing. De caesar salade dressing wordt namelijk op smaak gebracht met ansjovis, knoflook en ook wat Parmezaanse kaas.

Recept caesar salade

Geloof ons deze salade is echt smullen! Het zoute van de ansjovis, de umami van de Parmezaanse kaas en de romige dressing. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Aan een recept voor caesar salade wordt vaak ook nog kip en/of bacon toegevoegd. Wij maakten ook een variant met krokante kip. Net zo lekker als deze klassieke caesar salade!

Caesar salade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr romaine sla
  • 4 eieren
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 4 sneetjes (oud) brood
  • Olijfolie
  • Zeezout

Ingrediënten voor de caesar salade dressing

  • 3 el mayonaise
  • 3 st. ansjovis
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • Sap van een halve citroen
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de sneetjes brood in vierkantjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het brood op. Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er wat zeezout over.

  3. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de croutons in ongeveer acht minuten knapperig. Hussel de bakplaat tussendoor even zodat alle kanten goudbruin worden.

  4. Kook de eieren in 6 minuten zacht.

  5. Maak een dressing door alle ingrediënten kort te mengen met een staafmixer. Wil je de dressing iets vloeibaarder hebben? Voeg dan nog een scheutje water toe. Breng de caesar salade dressing op smaak met peper en zout.

  6. Meng de romaine sla met de dressing en verdeel over vier borden.

  7. Pel en halveer de gekookte eieren. Garneer de caesar salade met de gekookte eieren, Parmezaanse kaas en croutons.

Caesar salade - Salades en dressings maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in