Wonton soep
Wonton soep is een heerlijk Aziatisch gerecht en wat ons betreft het ultieme comfort food. In deze soep drijven de lekkerste wontons – kleine deegpakketjes gevuld met vlees, garnalen of groenten – in een smaakvolle bouillon met verse groenten. Voeg verse bosui, julienne wortel en een beetje crispy chili-olie toe voor extra smaak.
Het geheim van deze wonton soep
Als basis voor deze soep gebruiken we de KIKKOMAN Ramen Noedelsoep Basis. Deze geconcentreerde bouillon in een handig flesje geeft de soep een rijke, umami-smaak dankzij de sojabonen die erin zitten. Ideaal: deze soepbasis is snel en makkelijk in gebruik en zorgt voor een diepe smaak.
Wat betreft de wontons: je kunt verschillende soorten kant-en-klare wontons gebruiken die je in de toko kunt kopen, bijvoorbeeld gevuld met varkensvlees, garnalen, kip of een vegetarische vulling. Je hoeft ze maar een paar minuutjes mee te koken: lekker snel klaar, dus!
Wonton soep is ook heerlijk met extra groenten zoals paksoi en sperziebonen, die voor een knapperige textuur zorgen. Maak de soep af met verse kruiden zoals koriander of Thaise basilicum voor een frisse touch.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 el KIKKOMAN ramen boedelsoep basis
- 20 wontons
- 150 gr sperziebonen
- 1 paksoi
- 2 bosui
- 50 gr julienne wortel
- 1 cm gember
- 3 steranijs
- 4 tl crispy chili-olie (of naar smaak)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de gember schoon en snijd in dunne plakjes. Schenk de KIKKOMAN Ramen Noedelsoep Basis en 1,2 liter water in een grote pan. Voeg de steranijs en plakjes gember toe en breng zachtjes aan de kook.
Snijd de bosui in dunne ringen, de paksoi in stukken en de sperzieboontjes in kleine stukjes. Voeg de paksoi en sperzieboontjes en wontons toe aan de bouillon en laat ze ongeveer 6-8 minuten koken tot ze zacht en gaar zijn.
Tip: Kijk op de verpakking van de wontons hoe lang ze moeten garen, houd die tijd aan. Wanneer ze langer moeten garen doe je ze eerder in de bouillon, hebben ze minder tijd nodig om te garen voeg ze dan later aan de bouillon toe.
Verdeel de soep over de kommen. Leg de julienne gesneden wortel in de kommen, bestrooi met bosuitjes en een theelepel crispy chili-olie per kom.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in