kruimelcake met rood fruit

Kruimelcake met rood fruit

Yes het is weer weekend (of bijna als je dit heel vroeg in de ochtend leest). Het ideale moment om iets lekkers te bakken. Als ik je een tip mag geven, deze kruimelcake met rood fruit is superlekker. Fruitig, fris, zoet en zacht & crunchy tegelijk. Ja echt! In het weekend duik ik vaak de keuken in om iets lekkers te maken. Meestal gaat dat zo: “Maurits ik ga vandaag niks doen want ik ben best moe”, 2 uur later “ik verveel me” en 3 uur later sta ik dan in de keuken om wat te bakken. Ja dat krijg je als je van je hobby je werk gemaakt hebt (en zo ontzettend onrustig bent als ik).

Ontspanning vind ik altijd in de keuken. Dus als ik mij verveel of onrustig voel is dit de plek waar ik mij thuis voel. En Maurits die vind het natuurlijk allemaal prima. Want die wordt getrakteerd op iets lekkers. Ik heb de plaatcake nu gemaakt met rood fruit (diepvriesfruit is ook prima), maar je kunt ook appels of peren gebruiken of ander fruit dat je lekker vindt. Smullen!

kruimelcake met rood fruit

Ingrediënten voor 1 plaatcake (12 personen)
200 gr zachte roomboter
170 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr rood fruit gemengd (mag ook uit de vriezer)
Snuf zout

Crumble
30 gr koude roomboter
60 gr bloem
60 gr suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Klop met een mixer de boter samen met de suiker licht en romig.

Mix één voor één de eieren erdoor, totdat er een glad beslag ontstaat. Het lijkt een beetje te gaan schiften, maar dat komt helemaal goed als je het bakmeel erbij doet.

Spatel nu het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het beslag.

Bekleed de vorm met bakpapier. Ik heb een rechthoekige vorm van 27 x 31 xm gebruikt (deze).  Giet het beslag in de vorm.

Verdeel het rode fruit over de cake. Ik heb nu een mengsel van aardbeien, frambozen, bramen en kersen gebruikt.

Maak nu de crumble door alle ingrediënten met je vingertoppen te verkruimelen. Zorg ervoor dat je vingers niet te warm worden, want dan smelt alle boter. Het is echt de bedoeling dat het kruimels worden.

kruimelcake met rood fruit

Verdeel de crumble over de plaatcake.

Bak de kruimelcake in 30 – 35 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

PS je kunt dit ook in een gewone cakevorm maken, verleng de baktijd dan met 30 minuten.

kruimelcake met rood fruit

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.