Menu
avocadosoep_5379.jpg

Avocadosoep met limoen en koriander

Als iets een gemakkelijk recept is, is het deze avocadosoep! Ik heb dan altijd de neiging om er nog dingen bij te verzinnen. Want het is zo simpel. Maar deze keer heb ik het lekker simpel gehouden. Wanneer je het leuk vindt kun je er zelf een fijne topping bij verzinnen (garnalen, gerookte zalm, warm gerookte zalm, nootjes, taugé, cress etc). Omdat de soep zo ontzettend gemakkelijk is kun je hem misschien ook eens als lunch maken! Ik ben zelf gek op echt hele gemakkelijke dingen voor de lunch, ter afwisseling van mijn boterhammetjes met pindakaas (die ik dus ook gewoon eet, het is niet altijd feest!).

Ondanks dat deze avocadosoep zo gemakkelijk is, is hij juist ook heel leuk in kleine glaasjes voor een leuk Aziatisch getint etentje of wanneer je een leuke zomerse bbq geeft en je wilt nog even iets extra’s doen zonder je echt enorm in het zweet te werken. Hoe je hem maakt? Je pureert de avocado’s. Voegt warme bouillon toe, pureert opnieuw zodat je een mooie gladde soep krijgt en brengt dan op smaak met limoensap, tabasco, zout en peper. De verse kruiden of zelf bedachte extra topping garneer je bovenop! De soep is ook koud lekker. Zet hem dan juist nog even in de koelkast. Proef wel even opnieuw, koude soepen hebben wat meer peper en zout nodig. De glaasjes zou je dan heel leuk op een schaal kunnen zetten met crushed ijs!

avocadosoep

avocadosoep

Ingrediënten voor 4 personen
4 rijpe avocado’s
1 ltr warme groentebouillon
2 el Limoensap
3 tl Tabasco
6 takjes verse Koriander
Peper en zout naar smaak

Zo maak je het
Pureer de avocado’s met de staafmixer. Schep over in een pan en voeg de bouillon toe. Pureer opnieuw zodat de bouillon zich goed met de avocado kan mengen.

Breng op smaak met het limoensap, de tabasco en zout en peper. Wil je de soep iets pittiger voeg dan nog wat meer tabasco toe. Garneer de avocadosoep met grof gesneden koriander.

avocadosoep

avocadosoep

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan