Speculaasbrokken recept

Speculaasbrokken

Speculaasbrokken, een heerlijke, knapperige lekkernij die ons doet denken aan vroeger. Van die lekkere, dikke brokken speculaas met amandelschaafsel er bovenop. Het zelf maken van speculaasbrokken is niet alleen eenvoudig, maar ook ontzettend leuk! Met dit speculaas recept gaat het je zeker lukken. Wij gebruiken in dit recept havermeel en amandelmeel en we zoeten de speculaas met kokosbloesemsuiker. Dit heeft namelijk al een fijne karamelsmaak van zichzelf. Maar je kunt ook bruine basterdsuiker gebruiken voor dit speculaas recept. Terwijl de speculaasbrokken in de oven staan, vult jouw keuken zich met de heerlijke geur van speculaaskruiden. Lekker om te serveren bij de koffie of thee of met pakjesavond. Of verpak de speculaas in een leuk zakje of doosje en geef het cadeau aan een zoetekauw.

Speculaas recept
Speculaasbrokken recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 8 pers.

  • 150 gr havermeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 ei + 1 eidooier
  • Scheutje melk
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • 50 gr kokosolie (hard)
  • Handje amandelen
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe het haver- en amandelmeel in een kom. Voeg de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout toe. Voeg een ei en de (harde, niet gesmolten) kokosolie toe en kneed er een soepel deeg van. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht).

  3. Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot max. 8 mm dikte. Dit hoeft niet perse heel netjes, want juist die gekke vormen horen bij speculaas.

  4. Klop de eidooier met een klein scheutje melk los en bestrijk de bovenkant van de speculaas hiermee.

  5. Garneer de speculaas met de amandelen.

  6. Bak de speculaasbrokken in 25 – 30 minuten goudbruin.

  7. Laat het speculaas volledig afkoelen en breek het dan in stukken. Je kunt de speculaasbrokken ongeveer 3 dagen bewaren in een koektrommel.

Speculaas maken
Speculaasbrokken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.