Quiche met zalm
Deze quiche met zalm is een variatie op de klassieke quiche lorraine. Je kent hem vast wel met lekker veel spek. Het recept komt uit Snelle klassiekers met een twist van mijn foodie vriendinnetje Brenda Kookt. Onlangs mocht ik samen met haar de geboorte van haar eerste boek vieren en daar stond deze quiche op het menu. Daarom leek het mij extra leuk om juist dit recept thuis na te maken.
Het is er slechts één van de ruim 90 recepten die in het boek staan. Allemaal klassiekers, gerechten die je vast wel kent, maar met een leuke culi twist. Dit om het recept sneller (ik noem erwtensoep van dopwerten), makkelijker (sushi hapjes met zalm) of nog lekkerder (witlof met prosciutto) te maken. Brenda is een nuchtere Noord Hollandse en dat zie je terug in haar boek. Gerechten zonder poespas, die grotendeels binnen een half uur op tafel staan. Daarbij houdt ze rekening met de verkrijgbaarheid van producten, je vindt hier dus geen ingewikkelde en moeilijk vindbare ingrediënten in terug.
Het boek is verdeeld in 10 hoofdstukken; soep, snacks, salades, hartige taarten, pasta, ovenschotels, vlees, vis, vega, toetjes en taarten. Dat is makkelijk zoeken. Daarnaast geeft ze nog tips bij het koken, zoals hoe je tijd kunt besparen bij het koken. Daarom is dit boek ideaal voor drukke gezinnen die gewoon fatsoenlijk willen eten.
Ik ben heel erg trots op Brenda want zij heeft dit boek grotendeels in haar eentje gemaakt. Alle recepturen, foto’s en styling van de gerechten zijn van haar eigen hand. Ik heb dat ooit zelf gedaan en weet hoe zo’n kluif het is. En als je dan net bevallen bent en een succesvol blog te runnen hebt, neem ik mijn petje voor je af.
Ingrediënten voor 4 personen
6 plakjes hartige taart deeg
6 eieren
3 el crème fraîche
100 gr geraspte oude kaas
4 lente uitjes
200 gr gerookte zalm
Peper
Olijfolie
* Brenda gebruikt zelf ook nog 2 el bloem, maar die heb ik achterwege gelaten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Bekleed een quichevorm van 24 cm met de plakjes deeg.
Roer de eieren met de crème fraîche los in een kom.
Snijd de lente ui in ringen en de zalm in stukjes. Voeg dit samen met de kaas bij de eieren. Breng de vulling op smaak met wat peper.
Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche in 30 minuten goudbruin. De quiche met zalm is klaar als de vulling gestold is.
Serveer de quiche meteen, of eet hem koud.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in