Quiche met zalm

Quiche met zalm

Deze quiche met zalm is een variatie op de klassieke quiche lorraine. Je kent hem vast wel met lekker veel spek. Het recept komt uit Snelle klassiekers met een twist van mijn foodie vriendinnetje Brenda Kookt. Onlangs mocht ik samen met haar de geboorte van haar eerste boek vieren en daar stond deze quiche op het menu. Daarom leek het mij extra leuk om juist dit recept thuis na te maken.

Het is er slechts één van de ruim 90 recepten die in het boek staan. Allemaal klassiekers, gerechten die je vast wel kent, maar met een leuke culi twist. Dit om het recept sneller (ik noem erwtensoep van dopwerten), makkelijker (sushi hapjes met zalm) of nog lekkerder (witlof met prosciutto) te maken. Brenda is een nuchtere Noord Hollandse en dat zie je terug in haar boek. Gerechten zonder poespas, die grotendeels binnen een half uur op tafel staan. Daarbij houdt ze rekening met de verkrijgbaarheid van producten,  je vindt hier dus geen ingewikkelde en moeilijk vindbare ingrediënten in terug.

Het boek is verdeeld in 10 hoofdstukken; soep, snacks, salades, hartige taarten, pasta, ovenschotels, vlees, vis, vega, toetjes en taarten. Dat is makkelijk zoeken. Daarnaast geeft ze nog tips bij het koken, zoals hoe je tijd kunt besparen bij het koken. Daarom is dit boek ideaal voor drukke gezinnen die gewoon fatsoenlijk willen eten.

Ik ben heel erg trots op Brenda want zij heeft dit boek grotendeels in haar eentje gemaakt. Alle recepturen, foto’s en styling van de gerechten zijn van haar eigen hand. Ik heb dat ooit zelf gedaan en weet hoe zo’n kluif het is. En als je dan net bevallen bent en een succesvol blog te runnen hebt, neem ik mijn petje voor je af.

quiche met zalm quiche met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
6 plakjes hartige taart deeg
6 eieren
3 el crème fraîche
100 gr geraspte oude kaas
4 lente uitjes
200 gr gerookte zalm
Peper
Olijfolie

* Brenda gebruikt zelf ook nog 2 el bloem, maar die heb ik achterwege gelaten

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.

Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Bekleed een quichevorm van 24 cm met de plakjes deeg.

Roer de eieren met de crème fraîche los in een kom.

Snijd de lente ui in ringen en de zalm in stukjes. Voeg dit samen met de kaas bij de eieren. Breng de vulling op smaak met wat peper.

Giet de vulling in de vorm. Bak de quiche in 30 minuten goudbruin.  De quiche met zalm is klaar als de vulling gestold is.

Serveer de quiche meteen, of eet hem koud.

quiche met zalm

 

 

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Brood en deeg Ei Zalm Franse recepten Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (9 stemmen)

25 oktober 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in