
Avocado met ei uit de oven
Avocado’s zijn heerlijk zoals ze zijn, maar wist je dat je ze ook kunt bakken in de oven? Dit recept voor avocado met ei uit de oven is een verrassend leuke manier om die avo eens heel anders te serveren. Door ze uit te hollen, er een eitje in te breken, wat feta overheen te kruimelen en ze te bakken in de oven, krijg je echt een totaal andere smaak.
Serveer de gevulde avocado’s met Hollandse garnalen, een pittige cocktailsaus en knapperig gebakken brood voor een feestelijke lunch of een luxe brunchgerecht. En als je écht wil uitpakken, garneer dan met een beetje foreleitjes voor een extra luxe touch.
Gevulde avocado met garnalen
Tijdens het bakken in de oven verandert de textuur van de avocado: het vruchtvlees wordt zachter en de smaak wordt romiger en iets milder. Voor dit recept kun je het beste stevigere avocado’s gebruiken, zodat ze mooi in vorm blijven tijdens het bakken en het ei goed op zijn plek blijft. Te rijpe avocado’s worden namelijk snel te zacht en verliezen hun structuur.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 75 gr Hollandse garnalen
- 2 tl foreleitjes (optioneel)
- 4 grote avocado's (rijpe)
- 100 gr gemengde sla
- 2 takjes dille
- zuurdesem brood (genoeg voor 4 dunne sneetjes)
- 8 eieren (maat S)
- 100 gr feta
- 5 el cocktailsaus
- 1 el srirachasaus
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden onder-en bovenwarmte of 180 graden hetelucht.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Laat de avocado in de schil en hol hem verder uit zodat er voldoende ruimte is voor het ei.
Verkruimel de feta en strooi de helft er van in de holtes van de avocado’s. Breek voorzichtig een ei boven elke avocadohelft en zorg dat het eigeel intact blijft. Bestrooi met peper en zout. Zet de gevulde avocado’s voorzichtig in een ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven voor 10-15 minuten, of totdat het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
Meng ondertussen de cocktailsaus met de sriracha en een eetlepel water in een kommetje tot een gladde saus.
Snijd het brood in dunne sneetjes. Besmeer beide kanten met boter en bak ze in een koekenpan rondom bruin.
Haal de avocado met ei uit de oven, leg 2 op een bordje. Garneer met de rest van de feta, Hollandse garnalen, een drizzle van de pittige cocktailsaus en wat takjes verse dille. Voor een extra feestelijk gerecht leg je op elke avocado helft wat foreleitjes. Geef het brood er bij en leg op elk bordje een handje sla. Drizzle daar wat olijfolie over en bestrooi met wat peper en zout.
Variatietips
- Liever iets anders dan garnalen? Vervang ze door flinters gerookte zalm of gegrilde kip.
- Liever vegetarisch? Laat de garnalen weg en voeg extra feta toe, en strooi geroosterde sesamzaadjes of pijnboompitten over de avocado.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in