Havermoutcrackers

Havermoutcrackers met Parmezaan

Toastjes, ik verslind ze bij het leven. Tijd om ze zelf eens te maken. Deze havermoutcrackers heb ik op smaak gebracht met zwarte peper en Parmezaan. Superlekker! En nog voedzaam ook. Het is een crackertje dat het goed doet bij de borrel. Met een lekkere spread erop of met een stukje kaas (dat laatste heb ik het liefst). Maar je zou er ook grote crackers van kunnen snijden, die zijn juist weer fijn voor bij de lunch. Kan allebei.

Havermeel kan je kant en klaar kopen. Ik haal het altijd bij molen de Zandhaas. Maar je kunt het ook zelf malen. Want havermeel is niets meer dan gemalen havermout. En dat heb je vast wel in huis. Even in de keukenmachine en klaar ben je. En deze crackers van havermout zijn ook zo gepiept. Een kind kan de was doen. En je kunt lekker variëren met smaken. In mijn boek staat een heerlijke verse met oregano en zeezout ( mijn lievelings), maar deze met zwarte peper en Parmezaanse kaas is ook heel fijn.

Havermoutcrackers

Ingrediënten voor +/- 10 crackertjes
125 gr havermeel
75 ml water
2 tl olijfolie + iets extra om te bestrijken
30 gr Parmezaan
Zout en zwarte peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Meng het havermeel met het water, 2 tl olijfolie en wat zout in een kom. Je kunt havermeel heel gemakkelijk zelf maken door havermout fijn te malen in je keukenmachine. Het moet een licht plakkerig deegje worden.

Leg het deeg op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier bovenop. Het plakt namelijk nogal. Rol het deeg nu zo dun mogelijk uit met een deegroller. Je kunt dit netjes doen, in een vierkant, maar ik vind het juist wel lekker “homemade” staan als het  schots en scheef is.

Wil je crackers maken voor de lunch, rol het deeg dan niet te dun uit.

Haal het bovenste vel bakpapier eraf en bestrijk de bovenkant lichtjes met olijfolie. Strooi de Parmezaan en de zwarte peper over de crackertjes. Snijd de havermoutcrackers alvast in met een scherp mes.
Bak de havermoutcrackers in 25 tot 30 minuten af in de oven. Hoe dunner het deeg, des te eerder ze klaar zijn.

Laat ze afkoelen op een rekje en serveer ze met een lekker kaasje of een fijne spread.

Havermoutcrackers

 

 

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.