Tortilla wraps

Tortilla wraps maken (video)

Zelf tortilla wraps maken is helemaal niet ingewikkeld. In deze DIY laat ik jullie zien hoe je heel easy zelf tortilla’s van speltbloem maakt. Eerlijk is eerlijk, ik koop mijn wraps meestal gewoon in de supermarkt, maar de zelfgemaakte tortilla’s zijn toch het lekkerst. En zoals ik al zei, het is helemaal niet moeilijk om ze zelf te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kunt het deeg eventueel van tevoren al maken. Ik heb de tortilla wraps gemaakt van speltbloem. Je kunt uiteraard ook gewone bloem gebruiken. Verder heb je alleen wat zout, olie, bakpoeder en water nodig. Nadat je de tortilla wraps gemaakt hebt, kun je er een lekker gerecht mee bereiden. Maak bijvoorbeeld deze Mexicaanse enchilada’s met kip of een Wrap bowl met halloumi.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 6 st.

  • 250 gr (spelt)bloem
  • 150 ml lauwwarm water
  • 0,5 tl zout
  • 2 tl olie
  • 1 tl bakpoeder
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten met een pollepel vlug door elkaar. Kneed er met je handen een soepel en elastisch deeg van. Is het mengsel nog te droog?, voeg dan wat extra water toe. Het deeg is klaar als het licht plakkerig aanvoelt.

  2. Verdeel het tortilla deeg in 6 gelijke bolletjes. Laat deze onder wat huishoudfolie, minimaal een half uurtje rusten.

  3. Verdeel wat bloem over je werkblad. Rol een bolletje deeg uit tot een grote ronde tortilla. Draai de wraps tussentijds rond, zodat deze niet blijft plakken aan je werkblad. Probeer het zo dun mogelijk uit te rollen. Verhit een droge koekenpan op het vuur.Bak de tortilla’s in ongeveer 1 minuut per kant goudbruin. Bak de tortilla wraps niet te lang, want dan worden ze hard en kan je ze niet meer buigen.

tortilla wraps

Het lekkerste is om de tortilla’s meteen op te eten. Het deeg kan je eventueel wel een avond van tevoren maken. Bewaar de deegbolletjes tot gebruik in de koelkast onder huishoudfolie.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (41 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.