Menu

Easy: Wrap bowl met Halloumi

Het is weer woensdag dus ik heb weer een Fast & Freshje voor jullie. Dit receptje voor Griekse wrap bowl is een fluitje van een cent. Als je wilt staat het binnen 10 minuten op tafel. Ik heb mijn ó zo geliefde Halloumi kaasje weer eens uit de koelkast getrokken. Voor wie Halloumi niet kent, het is een Grieks danwel Turks kaasje dat zich perfect laat grillen. De structuur is vrij stevig en de smaak is iets zoutigs. Super lekker vind ik het. Je kunt het bij de Turk halen, maar de Ap heeft het tegenwoordig ook.

En natuurlijk kan je hier ook gewoon een wrap van rollen, maar alles in een kom gooien, is nog wat sneller. En bovendien staat het ook wel heel gezellig. Vind je ook niet?

wrap bowl met halloumi

Ingrediënten voor 4 personen
4 wraps
75 gr veldsla
2 tomaten
Stukje komkommer
1 avocado
1 rode ui
200 gr Halloumi
Balsamico azijn

Zo maak je het
Verwarm de wraps kort in een droge koekenpan (of in de magnetron). Verdeel ze over 4 kommen, zodat er een bowl ontstaat.

Laat een grillpan goed heet worden. Snij de halloumi in plakjes en grill ze aan weerszijden goudbruin. Ik gebruik geen olie. Als je pan heet genoeg is, koekt het niet aan.

Verdeel in de tussentijd de sla over de 4 kommen.

Snij de tomaten in partjes, de komkommer in plakjes, de avocado in reepjes en snipper de rode ui. Verdeel dit over de sla.

Maak het af met de plakjes gegrilde halloumi.

Drizzle wat balsamico azijn over de wrap bowl en klaar ben je.

wrap bowl met halloumi

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

34 reacties

  • Danielle
    9 mei 2017 om 20:27

    Vandaag zin in wraps en gezocht op de vegetarische hoofdgerechten recepten. Pauline, wat is dit lekker zeg! Had geen azijn in huis, dus die heb ik weggelaten. Maar echt heerlijk voor mij als vegetariër met een koemelk allergie. Dit ga ik vaker maken ;)

  • Annika
    4 april 2017 om 10:44

    Yum, die tosti klinkt goed :)

  • Tessa
    3 april 2017 om 19:25

    Ik hou zoveel van Halloumi! De liefde is ontstaan tijdens mijn stage van een half jaar op Cyprus. Het wordt daar ook echt gegeten zoals Goudse kaas bij ons. De Cypriotische tosti is bijvoorbeeld een pitabroodje met gegrilde Halloumi en ham, superlekker! Wat mij betreft een van de lekkere soorten kaas, de combinatie met avocado is ook echt heel lekker.

  • Pauline
    17 mei 2015 om 14:01

    Ik zorg er altijd voor dat mijn pan heel heet is en dan gaat het vanzelf eigenlijk.

  • Petri
    16 mei 2015 om 14:50

    Hoe komt jjou halloumi zo mooi bruin? Mijn halloumi uit de gril[pan blijft heel bleek op wat streepjes na.

  • Suuz
    3 februari 2015 om 17:14

    Halloumi is een traditionele geiten/schapenkaas van Cyprus. Dus niet Turks, Grieks of Marokkaans maar Cypriotisch. Het wordt ook verkocht bij sommige Dekamarkten maar een goede kaasboer/kaasspeciaalzaak kan hij het ook voor je bestellen. Wij eten het regelmatig in een pitabroodje of in een salade. De kinderen zijn er dol op!

  • Kim - FoodStyle
    7 november 2014 om 22:23

    Wat kunnen sommige 'simpele' ideeën toch goed zijn! Nooit over nagedacht om halloumi in een wrap te doen haha! Ga ik dit weekend maar eens proberen! Thanks voor de inspiratie!

  • Pauline
    6 november 2014 om 17:14

    Ah dat is lief! En dat betekent dat je goed kunt koken :)

  • Lieve
    5 november 2014 om 21:47

    Dit klinkt en ziet er echt superlekker uit! Lijkt me heerlijk, de combinatie van de stevige halloumi en zachte avocado.

  • Katleen
    5 november 2014 om 19:44

    Dank je voor weer een lekker receptje, ik heb er ondertussen al verschillende uitgeprobeerd en ben nog geen enkele keer teleurgesteld geweest :)

  • Lourens | Let Us Stay For A Day
    5 november 2014 om 19:14

    Vanavond geprobeerd, zeker ook omdat ik iets gezonds wilde eten! Erg lekker :-)... Bedankt voor dit heerlijke gerecht!

  • Pauline
    5 november 2014 om 18:08

    Oh echt? Zegt hij dat? Dat klopt niet ;)

  • Pauline
    5 november 2014 om 18:07

    Gewoon weglaten, niemand die het op zal vallen.

  • Pauline
    5 november 2014 om 18:07

    Ja handig he dat zij het ook hebben!

  • Pauline
    5 november 2014 om 18:04

    Niet te dik, max 3 mm ;)

  • Stella
    5 november 2014 om 16:33

    Ohh ziet er lekker uit! Nog nooit halloumi gehad eigenlijk, ik vind het recept trouwens ook niet echt grieks maar ga zeker eens het kaasje proberen :)

  • Guusje
    5 november 2014 om 16:23

    Hmmmm... ik weet al wat ik eet vanavond (;

  • Eline
    5 november 2014 om 15:21

    Het ziet er echt super lekker uit! Ik ga het zeker een keertje zelf maken.

  • Susanne
    5 november 2014 om 14:34

    Leuk recept! Vorige keer dat ik halloumi at was het zo ontzettend zout dat het niet heel lekker was daardoor... Met jouw recept toch nog een keer een poging wagen. :)
    Hoe dik snij je de plakken?

  • Emmy
    5 november 2014 om 13:25

    Wat ziet dit er lekker uit! Ik was nog aan het bedenken wat ik ga maken voor vanavond maar nu weet ik het!

  • Inge
    5 november 2014 om 10:52

    Halloumi koop ik tegenwoordig gewoon bij de AH. Ideaal. Mijn favoriete salade combi: gemengde sla, gekookte bietjes, avocado, geroosterde pecans met de gegrilde Halloumi.
    Zooooo lekker.

  • Inge
    5 november 2014 om 10:51

    Halloumi koop ik tegenwoordig gewoon bij de AH. Ideaal. Mijn favoriete salde combi: gemengde sla, gekookte bietjes, avocado, geroosterde pecans met de gegrilde Halloumi.
    Zooooo lekker.

  • Gwendolyn van de Winckel
    5 november 2014 om 10:31

    hmmm. ziet er heerlijk uit (op de avocado na dan want dat lust ik niet).
    Ik vrees alleen dat we hier geen halloumi kunnen krijgen (helaas).
    Is de avocado te vervangen door iets anders?

  • Lotte
    5 november 2014 om 10:27

    Heerlijk! Ik ben ook gek op halloumi. Gisteren at ik t nog in combinatie met een pompoen/zoete aardappel schotel uit de oven, quinoa en rucola. Mmmm!

  • Esmée
    5 november 2014 om 09:34

    Leuk bedacht, zo'n wrap bowl! Halloumi lijkt me zo lekker, maar helaas verkopen ze het niet hier in de buurt :( x

  • Eline
    5 november 2014 om 09:28

    Oh lekker zeg!

  • Gisele
    5 november 2014 om 09:08

    Dit ga ik gauw proberen! Ik heb tegenwoordig standaard Halloumi in huis, het is zo lekker! Neem overigens niet de gekruide, daar zit weinig smaak aan. Volgens 'mijn Turk' is Halloumi trouwens Marokkaans. ;-) Ik bak het meestal met wat tomaten en dan door de spinaziesalade. Maar dit met een wrap klinkt nog beter!

  • Joyce
    5 november 2014 om 08:37

    Ziet er heerlijk uit, net een feestje! Toch maar een keertje halloumi proberen :)

  • Inge | blogboutique
    5 november 2014 om 08:34

    Lijkt me heerlijk!

  • Malou
    5 november 2014 om 08:16

    Heerlijk zeg! Nog steeds geen Halloumi gehaald, morgen kom ik langs de Turk. Dan ga ik het zeker weten halen.

  • Delichef
    5 november 2014 om 08:07

    Hmm, dat ziet er goed uit, ik heb het gelijk opgeslagen. Halloumi heb ik nog nooit op, maar jij maakt me wel erg nieuwsgierig!

  • Emily van Kampen
    5 november 2014 om 07:42

    Klinkt heel makkelijk! Fijn :) Halloumi moet ik nog steeds een keer proeven, maar het staat op mijn Food bucket list, dus binnenkort ga ik het zeker eten!

  • MySimplySpecial
    5 november 2014 om 07:39

    Het ziet er lekker en leuk uit!

  • Kelly caresse
    5 november 2014 om 07:13

    Mmm wat een lekker recept idee en ook erg makkelijk te maken, dit ga ik eens in het weekend uitproberen

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.